Dans, muziek en eten in Bengaluru dit weekend

Bhola & Blonde heeft als zomerse traktatie een speciaal Mango Menu geïntroduceerd. Beginnend vanaf dahi mango kebab tot chili mango vis, er zullen lekkernijen zijn met een vleugje mango erin, of het nu voorgerechten, mocktails of hoofdgerechten en desserts zijn.

Het menu is tot eind mei de hele dag te zien bij Bhola & Blond in Indiranagar. Bel 9513440101 voor meer informatie.

***

Een avond vol poëzie

Naveen Kishore’s debuut poëziebundel, Geknoopt verdriet, gepubliceerd door Speaking Tiger verschijnt op 7 mei om 17.00 uur. De auteur gaat in gesprek met dichter Satya Dash. Naveen is een theaterlichtontwerper, fotograaf, filmmaker, dichter en de ontvanger van de Goethe-medaille en de Chevalier Ordre des Arts et des Lettres.

De locatie is de Champaca Bookstore, Library and Cafe, bij Queens Road.

***

Een speciaal menu voor moeders

Om Moederdag te vieren, heeft Justbe Resto Café, Sadashivanagar, een speciaal menu bedacht, dat de klassieke gerechten opnieuw uitvindt die moeders al generaties lang door hun families laten koesteren. Het menu is gemaakt door Justbe-oprichter Nidhi Nahata en haar zoon Devansh. Er zullen gerechten zijn zoals wasabi dahi papdi, dal khakraui pakoda babka en Afghaanse burrito om er maar een paar te noemen.

Het menu is beschikbaar op 8 mei, van 11u tot 22u. Bel 88841 63061 / 7353773695 voor reserveringen.

Folk met een vleugje eigentijds

Ranga Shankara presenteert “Emoties en Moedertaal” op 8 mei om 17.30 uur. Op de avond zal Praveen Alva het publiek aanspreken met volksmelodieën, gezongen in hedendaagse gevoeligheden en arrangementen als onderdeel van RS Connect op zondag in Ranga Shankara.

Praveen is een autodidactische gitarist, songwriter en schrijft in Tulu. Toegang is gratis. Bel 2649 3982 voor meer informatie.

***

Mode extravaganza

Een doorlopende tentoonstelling en verkoop in Lalit Ashok, eindigt op 8 mei. De Hi Life-tentoonstelling omvat producten in woondecoratie, luxe, designerkleding, sieraden, modeaccessoires en meer. Het is alle dagen open van 10.00 tot 20.00 uur.

***

Abhinaya

Dr. Anupama Kylash (een exponent van Kuchipudi en Vilasini Natyam) uit Hyderabad, zal een avond Abhinaya presenteren. Het evenement wordt gehouden op 8 mei om 19.00 uur in Swastika School of Dance and Music, 187, 4th cross 4th Main, GKVK Layout, Jakkur. Tickets zijn geprijsd op ₹ 250. Bel 9886334046 voor meer informatie.

***

Boekpresentatie

Auteur Pranay Patil’s boek, Bourgondische winters: in Europa, wordt op 7 mei gelanceerd. Hij wordt vergezeld door journalist Rajdeep Sardesai en acteur/ondernemer Pooja Bedi. Het evenement wordt om 16.30 uur gehouden in Higginbothams, MG Road.

***

Ontspan met muziek

Ravi Kulur en vrienden treden op in Windmill Craftworks, op 6 en 19 mei om 21.30 uur. Op de avond zullen Ravi (fluit), Keith Peters (bas0, Jeoraj Stanley (drums), Akash P (keyboard) en Anirudh Bhat (mridanga en Carnatic percussies) te horen zijn. Bel 088802 33322 voor tickets.

***

Luidop lachen

Fox in the Field, een microbrouwerij in Forum Shantiniketan, Whitefield, organiseert op 7 mei een stand-up comedy. Op de avond zullen Saikiran en zijn solo-act met de titel ‘Bijna Nice Guy’ om 19.00 uur te zien zijn. Bel voor meer informatie 8904353612.

***

Een zomerkamp

Het Birds & You – Kunst- en muziekzomerkamp gepresenteerd door de Indian Music Experience (IME) vindt plaats van 9 tot 13 mei.

De sessie heeft tot doel ecologie en muziek samen te brengen en zal bestaan ​​uit het vertellen van muzikale verhalen, het boetseren van vogels, dans, yoga en meer. Het staat open voor kinderen in de leeftijdsgroep van zes en 12 jaar en het inschrijfgeld is ₹ 1.500.

De locatie is IME performance theater/outdoor. Bel 95913 32701.

***

Kunst en een gesprek

RMZ Foundation en Bangalore International Centre (BIC) organiseren een Artist Talk-serie, waarin Shanthamani Muddaiah en haar kunstwerken te zien zullen zijn.

Het evenement zal unieke kunstwerken, levenservaringen en inspiraties vastleggen die kunst en de voortgang van kunstenaars vormgeven, waardoor het publiek bij de discussie kan worden betrokken als iets intiemer in plaats van er abstracte ideeën van te hebben. Het evenement vindt plaats op 7 mei om 18.00 uur in BIC, Domlur. Toegang is gratis.

***

Band Lagori treedt op

De band Lagori zal op 7 mei om 18.30 uur live optreden in Forum Koramangala, als onderdeel van de Grand Launch van Combo Store Wow! Mama & Wauw! Op de avond zullen Geeth Vaz (elektrisch/akoestische gitaar/backing vocals), Edward Rasquinha (akoestische gitaar/backing vocals) en Vinyl Kumar (drums/shakers/cajon/backing vocals) te horen zijn.

Leave a Comment