2022 Honda City e:HEV gelanceerd

Honda heeft de langverwachte City e:HEV hybride gelanceerd in een enkele, volledig geladen ZX-trim. Geprijsd op ₹ 19.49.900 (ex-showroom), boekingen voor de middelgrote sedan zijn al aan de gang en leveringen zullen naar verwachting op elk moment beginnen.

Het exterieur van de City Hybrid krijgt verschillende cosmetische elementen, zoals de blauwe omlijning op de Honda-logo’s, een op de achterklep gemonteerde e:HEV-badge, nieuwe mistlichtgarnituren, een bijgewerkt diffusorontwerp op de achterbumper en een kofferklepspoiler. Het interieur heeft dezelfde indeling als de standaard City, afgezien van het vernieuwde 8,0-inch touchscreen infotainmentsysteem met Android Auto en Apple CarPlay-connectiviteit.

De City e:HEV hybride krijgt een unieke Atkinson Cycle 1,5-liter viercilindermotor die is gekoppeld aan twee elektromotoren. Daarom heeft de City e:HEV een geclaimd brandstofverbruik van 26,5 kpl en een actieradius van 1.000 km. Met de aandrijflijn gekoppeld aan een eCVT-transmissie en een batterijpakket in de kofferbak, geeft de City hybride sedan prioriteit aan de alleen-elektrische modus bij start/stop-omstandigheden. In totaal levert de motor een vermogen van 126 pk en een koppel van 253 Nm.

De middelgrote sedan krijgt als eerste in het segment actieve veiligheidsvoorzieningen zoals adaptieve cruisecontrol, rijstrookassistent en autonoom noodremmen, gebundeld onder de Honda Sensing Suite. Daarnaast krijgt de City e:HEV hybrid zes airbags, ORVM-gemonteerde lane-watch camera’s, multi-angle achteruitkijkcamera, een bandenspanningscontrolesysteem (TMPS), voertuigstabiliteitshulp, hill-start assist en ISOFIX-compatibele achterzijde stoelen.

Andere kenmerken van de City e:HEV zijn sfeerverlichting, elektrisch schuifdak en een bijgewerkte versie van Honda Connect met Amazon Echo, Google Assistant en smartwatch (iOS en Android) integratie.

Leave a Comment