Mini Cooper SE is een balans tussen comfort en stijl

Deze elektrische auto wint wel als het gaat om design, prestaties en looks, maar de hatchback scoort misschien niet zo veel als een gezinsauto, simpelweg vanwege de beperkte cabineruimte

Deze elektrische auto wint wel als het gaat om design, prestaties en looks, maar de hatchback scoort misschien niet zo veel als een gezinsauto, simpelweg vanwege de beperkte cabineruimte

Het iconische Britse merk Mini heeft zijn allereerste volledig elektrische aanbod geïntroduceerd op basis van de populaire tweedeurs Cooper hatchback, genaamd ‘Cooper SE’. Biedt deze Mini EV sportieve prestaties met behoud van de legendarische skelterachtige rijstijlen van de Mini? We komen er achter.

Mini heeft een batterijpakket van 32,6 kWh (28,9 kWh nettocapaciteit) gedelegeerd om zijn elektromotor aan te drijven, die 184 pk en 270 Nm koppel levert, 8 pk en 10 Nm minder dan de Cooper S met interne verbrandingsmotor (ICE). De onmiddellijke reacties van zijn elektrische motoren in de echte wereld maken het prestatietekort op papier echter meer dan goed. Er is geen versnellingsbak met meerdere versnellingen en er is ook geen turbogat om aan te pakken, en als gevolg daarvan raast de Cooper SE vooruit terwijl al het beschikbare koppel van de motor naar zijn voorwielen wordt overgebracht. Drama toevoegen aan zijn probleemloze acceleratie is een vleugje koppelbesturing en wat tjilpende banden bij harde acceleratie, voordat het ESP de wielspin regelt.

Er is een Green+-modus om het bereik te vergroten, maar het schakelt de klimaatregeling uit en is daarom niet een instelling die eigenaren waarschijnlijk zullen kiezen. De Sport-modus maakt het gaspedaal een tikkeltje scherper in vergelijking met de Mid- en Green-modi, die op zichzelf redelijk snel aanvoelen. De afwezigheid van een grommende inlaat en een dreunende uitlaat boeit je auditieve zintuigen niet zoals de ICE-versie, maar het vermogen van de Cooper SE om in volledige stilte langs het verkeer te zoeven is een zeer unieke ervaring.

En elke keer dat je afremt, zet de batterij een deel van de kinetische energie om in elektrische energie en laadt de batterij op. Er zijn twee niveaus van regeneratief remmen om van te spreken: vertraging in het eerste niveau voelt natuurlijk aan en zal geleidelijk aan snelheid verliezen; het tweede niveau is agressief en de snelheidsvermindering voelt aan als krachtig remmen. Beide modi maken rijden met één pedaal mogelijk, waarbij de auto zelfs volledig tot stilstand komt zonder dat het rempedaal hoeft te worden ingetrapt.

De Cooper SE is afgeleid van BMW’s UKL-platform, dat ook ten grondslag ligt aan zijn ICE-broers en zussen. De elektrische versie wint 145 kg in vergelijking met de 3-deurs Cooper S hatchback dankzij de zware T-vormige batterij die onder de cabine is geplaatst. De gewichtsverdeling verschuift nu naar achteren, aangezien de elektromotor eigenlijk lichter is dan de verbrandingsmotor. De plaatsing van de batterij verlaagt het zwaartepunt (CG) van de Mini verder met 30 mm; dus deze verschuiving in gewichtsbalans en een lager zwaartepunt hebben hem nog meer opschepperig gemaakt dan de toch al kartachtige ICE Cooper S.

De snelle stuurbekrachtiging is een van de meest directe en communicatieve elektrische stuurbekrachtigingseenheden die er zijn, waarmee je nauwkeurige controle hebt, en deze auto draait met finesse om zijn as. De 17-inch wielen absorberen de stoten beter dan de Cooper S JCW die op onopvallende 18-inchers rijdt, en hij voelt ook niet zo schichtig aan als de JCW over hobbels in het midden van de hoek. Dat gezegd hebbende, de ophanging met korte veerweg is behoorlijk stijf en de auto zal door kapotte wegen en kuilen crashen. Vanwege zijn korte wielbasis en stijve set-up, zal hij de meeste snelheidsbrekers passeren zonder zijn onderbuik te schrapen, en wat geruststellend is, is het feit dat Mini de rijhoogte met 18 mm heeft verhoogd; het batterijpakket wordt beschermd door een solide basisplaat om het te beschermen tegen elk ongewenst incident.

Op een volledige lading heeft deze 28,9 kWh-batterij een rijbereik van ongeveer 160-180 km. En dat is eigenlijk jammer, want deze Mini is zo’n giller om te rijden dat je ernaar verlangt om hem mee te nemen naar je favoriete heuvelachtige delen en geweldige bochtige wegen te verkennen. Als u een 3-pins thuislader gebruikt, wordt de batterij van de Mini langzaam opgeladen in een slakachtige 15 uur. Kiezen voor een 11 kW wallbox maakt een enorm verschil voor de oplaadtijden, en in slechts twee en een half uur kun je 80% van de batterij opladen, terwijl de resterende 20% een uur langer duurt. Het ondersteunt ook 50 kW DC snelladen, wat ongeveer 36 minuten duurt om de batterij van 0-80% op te laden.

Er is weinig dat een Cooper SE onderscheidt van de versie met interne verbrandingsmotor (ICE); het ontwerp is onmiskenbaar Mini, en dat is niet erg. De gesloten grille-ruimte en de verticale luchtinlaten op de voorbumper met de groene kentekenplaten verraden zijn identiteit. Uniek aan de Cooper SE zijn gele ‘S’-badges op de grille, de spatborden en de kofferbak; het krijgt ook gele buitenspiegelbehuizingen, een gele lip voor de legeringen en een elektrisch logo op de kofferbak. De funky ogende 17-inch lichtmetalen velgen zijn geïnspireerd op een typisch Brits driepolig stopcontact. Aan de achterzijde heeft het de Union Jack-achterlichten en een dakspoiler behouden, en de bumper is schoongemaakt zonder uitlaattips.

Net als de buitenkant, zijn de interieurs maar al te bekend met hoogwaardige bits in funky ontwerpen en vormen. De voorstoelen zijn gebeeldhouwd, maar degenen met gezondere lichaamsframes zullen de stoel een beetje overdreven vinden. Zijn lage zit past goed bij zijn sportieve uitstraling en het zicht dankzij de rechtopstaande voorruiten en lage raamlijn is uitstekend. De digitale uitlezing voor de snelheidsmeter en het laadniveau zijn eenvoudig, en zelfs de informatie op het infotainmentscherm is beperkt, waardoor geeky eigenaren verlangen naar meer EV-gerelateerde gegevens. De achterbank kan het beste ongebruikt worden gelaten vanwege het gebrek aan ruimte voor volwassenen, maar door deze neer te klappen ontstaat er een spelonkachtige laadruimte van 731 liter die handig zal zijn tijdens vluchten op de luchthaven.

De 3-deurs Mini Cooper SE is geen auto gericht op de massa; met twee deuren, beperkte cabineruimte en beperkt batterijbereik, is het vrij onpraktisch als een primaire gezinsauto en velen zullen spotten met het idee om ₹ 47,20 lakh, ex-showroom, aan deze elektrische hatchback uit te geven, zelfs als het pronkt met de iconische ‘ Mini’-badge. Maar welvarende individuen, met meerdere autogarages, die op zoek zijn naar een compacte elektrische runabout, zullen waarschijnlijk aangetrokken worden tot het voorstel van de chique Cooper SE.

Deze volledig elektrische Mini heeft de juiste instelling, straalt individualiteit uit en behoudt de legendarische skelterachtige rijdynamiek. Daarnaast beschikt hij ook over groene referenties en nul uitlaatemissies. Met slechts 160-180 km rijbereik van zijn kleine batterij, zal de Cooper SE beperkt zijn tot de stad, maar zijn schoonheid ligt in zijn vermogen om opwinding te brengen in elk woon-werkverkeer, en het zal eigenaren van oor tot oor laten grijnzen naar de zicht op elke hoek. Het is niet perfect, maar voor de pure sensatie die het oplevert, en als secundaire auto, verdient de Mini Cooper SE serieuze aandacht.

Leave a Comment