Kosten primaire zorg bij wereldwijde aspirant-managementopleidingen

NEW DELHI: Hoewel kosten een primaire zorg blijven in de huidige dynamische economie met een stevige arbeidsmarkt en stijgende inflatie, beschouwen kandidaten van over de hele wereld graduate managementonderwijs nog steeds als een beproefd pad om professioneel vooruit te komen. Uit de GMAC Prospective Students Survey 2022 blijkt ook dat meer kandidaten uit traditioneel mobiele markten ervoor kiezen om dichter bij huis te studeren dan vóór de pandemie en dat het geloof in de waarde van volledig online onderwijs laag blijft, terwijl de acceptatie van hybride formaten toeneemt. Specifieke bevindingen uit India laten zien dat meer Indiërs zeggen dat ze CEO willen worden dan welke andere geografische locatie dan ook (35%) en kandidaten uit India geven het meest de voorkeur aan STEM-gecertificeerde programma’s (62%).

Graduate Management Admission Council (GMAC), een wereldwijde vereniging van toonaangevende graduate business schools, die de GMAT in haar laatste onderzoek uitvoert, onderzocht hoe de voorkeuren van kandidaten zijn verschoven tijdens de Covid-19-pandemie.

Gefeliciteerd!

Je hebt met succes je stem uitgebracht

Volgens de enquête blijft het fulltime MBA-programma de meest populaire programmaoptie, waarbij een op de vier kandidaten de voorkeur geeft aan het tweejarige fulltime formaat en nog een op de vijf de voorkeur geeft aan het eenjarige fulltime formaat. “Hoewel de pandemie aspecten van het landschap van graduate management-onderwijs heeft veranderd, blijven de fundamentele percepties van de waarde van graduate management-onderwijs in het algemeen en de MBA in het bijzonder sterk”, zei Sangeet Chowfla, president en CEO van GMAC, eraan toevoegend: “Terwijl er evoluties blijven in de favoriete studiebestemmingen, leveringsformaten, loopbaantrajecten en percepties van toelatingstestbeleid van kandidaten, als er ooit enige bezorgdheid zou zijn dat de pandemie en de gevolgen ervan de perceptie van aspirant-studenten van de waarde van een diploma zouden verminderen, de nieuwste bevindingen zouden hen moeten helpen om te rusten.”

Uit het onderzoek blijkt dat meer kandidaten uit traditioneel mobiele markten ervoor kiezen om dichter bij huis te studeren dan vóór de pandemie. Zo is onder Centraal- en Zuid-Aziatische kandidaten het percentage dat liever internationaal studeert gedaald van 89% naar 73% tussen 2019 en 2021. Onder Oost- en Zuidoost-Aziatische kandidaten is ook de voorkeur om internationaal te studeren gedaald van 92% naar 87% tussen 2020 en 2021, een mogelijke indicatie dat studeren in het buitenland beperkt was vanwege de door de pandemie veroorzaakte reisbeperkingen.

Van de internationale kandidaten – kandidaten van wie de studievoorkeur afwijkt van hun land van staatsburgerschap – zei vrijwel hetzelfde percentage in 2021 dat de Verenigde Staten en West-Europa hun voorkeursbestemming zijn (respectievelijk 39%). Van de internationale MBA-kandidaten is met name de VS de voorkeursbestemming van de helft (50%), waardoor haar voorsprong op de tweede plaats in West-Europa (28%) tussen 2019 en 2021 wordt vergroot. Ondertussen blijft West-Europa de voorkeursbestemming van meer dan de helft van internationale business master kandidaten.

Hoe heeft COVID-19 de voorkeuren van toekomstige studenten veranderd?
Globaal China India VK ONS
Een graduaat bedrijfskunde
helpt je op het werk
82% 73% 85% 82% 83%
Werkgevers waarderen een afgestudeerde
bedrijfsdiploma meer dan
werkervaring
22% 18% 28% 17% 18%
Een graduaat bedrijfskunde is
niet zo hoog aangeschreven als het
was
30% 34% 21% 42% 38%

Kandidaten zien nog steeds meer waarde in de persoonlijke ervaring, maar de interesse in hybride formats neemt toe

* 73% van de kandidaten is het er niet mee eens dat opleidingen op de campus en online opleidingen dezelfde waarde bieden
* % geeft de voorkeur aan hybride programma-indeling, 2021: 44% professionele MBA-kandidaten; 20%
Business Master kandidaten; 13% Professionele MBA-kandidaten

Interesse om in de techsector te werken neemt toe

* 37% van de wereldwijde kandidaten is geïnteresseerd in werken in tech post-GME,
gestegen van 34% vóór de pandemie
* Groei in interesse in technologie is opmerkelijk bij specifieke kandidaat-segmenten % interesse in
tech, 2021: 50% Carrièreswitchers; 47% Niet-zakelijke studenten; 32%

Kandidaten zien ook meer waarde in de persoonlijke business school-ervaring dan online, aangezien het aandeel ondervraagde kandidaten dat de voorkeur geeft aan volledig online programma’s gelijk blijft. Van de wereldwijde aankomende studenten die in 2021 werden ondervraagd, zijn de meesten het er niet mee eens dat online opleidingen dezelfde waarde bieden als programma’s op de campus (73%). Bijna vier op de vijf zijn het er niet mee eens dat de netwerkmogelijkheden gelijkwaardig zijn, en twee op de drie zijn het er niet mee eens dat de carrièremogelijkheden hetzelfde zijn.
Tegelijkertijd is de voorkeur voor hybride modellen aanzienlijk gestegen bij alle soorten kandidaten, vooral degenen die de voorkeur geven aan Executive, Parttime en Flexible MBA-programma’s (44%, van 30% in 2019), maar ook degenen die een volledige opleiding willen volgen. -tijd om een ​​bedrijfskundige master (20%, van 13% in 2019) of MBA (13%, van 7% in 2019) te behalen. Wereldwijd geeft 20% van de in 2021 ondervraagde kandidaten de voorkeur aan de levering van hybride programma’s, vergeleken met 14% vóór de pandemie.

Hoewel consulting nog steeds de belangrijkste interesse van potentiële studenten is, maar technologie nog steeds in opkomst is, is er een groeiende interesse in de technologie-industrie, vooral onder de carrièreswitchers (50%) en niet-zakelijke niet-gegradueerde majors (49%). Bovendien nam tussen 2019 en 2021 ook de interesse in tech bij vrouwen toe (29% tot 34%).

“Omdat mensen na de pandemie anders naar werk kijken, staan ​​velen meer open voor de verscheidenheid aan mogelijke loopbaantrajecten die ze zouden kunnen volgen. Het is bemoedigend om te zien dat meer vrouwen een bedrijfsopleiding volgen als een manier om carrières op te bouwen in de technische industrie”, zegt Joy Jones, Chief Product Officer en General Manager of Assessments bij GMAC.Leave a Comment