Hoe worden Ooty-varkeys gemaakt?

Een video over Ooty varkey, een uniek soort koekje gemaakt in Ooty in Tamil Nadu.

Een video over Ooty varkey, een uniek soort koekje gemaakt in Ooty in Tamil Nadu.

Varkey is een unieke delicatesse gemaakt in Ooty in Tamil Nadu. Het is een soort koekje met een knapperige en knapperige textuur. Aangenomen wordt dat deze varkeys een Indiase versie zijn van een Brits koekje of zelfs een Frans gebakje. De oorsprong kan worden herleid tot het einde van de 19e eeuw.

Hoewel de exacte oorsprong een mysterie blijft, wordt aangenomen dat het koekje tijdens het koloniale tijdperk populair was onder de Britse en Indiase aristocratie. Een andere veelgehoorde overtuiging onder de lokale bevolking is dat deze koekjes gemaakt kunnen zijn als snack voor Indiase arbeiders op de koffieplantages en theeplantages die door de Britse kolonisten worden gerund.

De makers van deze varkeys in het district hebben aangedrongen op een tag met geografische aanduiding om te voorkomen dat neppe exemplaren uit de vlakte genieten van de tag van varkey. Een aanvraag is al ingediend door de brancheorganisatie in 2015, maar wacht op goedkeuring. Bakkers zeggen dat het klimaat van het district en het zuivere, zoete water de Ooty-varkey scheidt van zijn tegenhangers in andere districten.

Leave a Comment