Sangakarra legt uit waarom Suresh Raina onverkocht bleef in megaveilingen

Indian Premier League (IPL) 2022 heeft een grootse opening op 26 maart, wanneer twee zwaargewichten – Chennai Super Kings en Kolkata Knight Riders – het tegen elkaar opnemen. Het toernooi wordt groter en competitiever, gezien de opname van twee nieuwe partijen in Lucknow Super Giants en Gujarat Titans.

Hoewel verschillende nieuwe gezichten een platform krijgen om hun talenten te laten zien, zal het toernooi enkele van zijn beste spelers missen die in de vorige edities het middelpunt van de aantrekkingskracht waren. Een van die spelers is de voormalige Indiase slagman Suresh Raina.

Raina, bekend als Mr IPL, slaagde er niet in om een ​​koper aan te trekken op de megaveilingen. Tot ieders verbazing bood noch zijn vorige team, Chennai Super Kings, ook maar één keer op hem, noch stond hij op de lijst met spelers voor de versnelde veiling.

LEES OOK | ‘Veelgebruikte reiziger naar India, maar geen reispapieren ontvangen’: vertraging in de aankomst van Moeen Ali een zorg voor CSK

Raina die onverkocht bleef, was een teleurstelling voor zijn fans. Kumar Sangakkara, voormalig aanvoerder van Sri Lanka en teamdirecteur van Rajasthan Royals, sprak over de dynamiek van de veiling en legde uit waarom de 35-jarige linkshandige slagman ondanks het scoren van meer dan 5000 runs geen deal kon krijgen.

“Er zijn verschillende manieren om ernaar te kijken. Naarmate de jaren verstrijken, veranderen spelers en worden reputaties ook nieuw gemaakt door jongere spelers. In het geval van Suresh Raina is zijn reputatie ongelooflijk in IPL-cricket. Hij is een absolute legende geweest, seizoen na seizoen een van de beste en best presterende artiesten.

“Als je tot in detail ingaat, is de speler misschien niet geschikt voor dat seizoen. Het neemt niets weg dat de speler een van de beste is, of dat de speler van absoluut hoge kwaliteit is en het is iets waar analisten, coaches en eigenaren naar op zoek zijn”, zei Kumar Sangakkara tijdens een gesprek over ‘Red Bull Cricket’ op Clubhouse. .

Dit wordt het tweede seizoen waarin Raina niet in de IPL zal verschijnen. In 2020, toen het toernooi werd verschoven naar de VAE vanwege de uitbraak van Covid-19 in India, trok hij zich terug uit het toernooi, zelfs nadat hij zich bij de bio-bubble van het team had aangesloten, om persoonlijke redenen.

LEES OOK | ‘Rollen kunnen veranderen naargelang de situatie’: KKR-kapitein Iyer ‘klaar om verschillende slagposities te verkennen’

Raina speelde 205 IPL-wedstrijden en scoorde 5528 runs met een gemiddelde van 32,52. Hij heeft een eeuw en 39 jaren vijftig op zijn naam staan. Hij pakte ook 25 wickets in 13 seizoenen.

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment