KKR Captain Iyer ‘Klaar om verschillende slagposities te verkennen’

Kolkata Knight Riders (KKR) maakt zich op voor de openingswedstrijd van de Indian Premier League (IPL) 2022 tegen titelverdediger Chennai Super Kings op 26 maart. Vooruitlopend op de langverwachte game, zou de franchise een zware taak krijgen om hun spelende XI van een pool van getalenteerde spelers.

Ondertussen heeft de nieuw aangestelde schipper Shreyas Iyer gezegd dat hij open staat om op elke positie voor zijn team te slaan. De 27-jarige, die door KKR werd gekocht voor Rs 12,25 cr in de megaveiling, speelt meestal op nr. 5 voor Indië. Hoewel hij graag zou willen slaan op zijn voorkeurspositie van nee. 3, maar met Nitish Rana in de mix, moet de aanvoerder misschien zichzelf naar beneden duwen in de opstelling.

In een gesprek met KKR.in zei de schipper dat hij klaar is om te verkennen en flexibel is om te vuren waar het hem nodig heeft.

“Persoonlijk vind ik het heerlijk om op nummer 3 te batten en ik heb het gevoel dat dit de plek voor mij is, aangezien ik al heel lang op die positie bat. Verder ben ik flexibel en speel ik graag waar mijn team me nodig heeft. Ik voel me daar comfortabel bij en wat er ook gebeurt, ik ben klaar om te verkennen,’ zei Shreyas.

“Je kunt jezelf eigenlijk niet afschilderen als een anker. Het kan verschillen. Op een bepaalde dag kan ik de krachtpatser zijn en op een andere dag een ankerrol spelen. De rollen kunnen veranderen naargelang de situatie. Je kunt niet op één bepaalde speler vertrouwen om de innings te verankeren. Als het jouw dag is, moet je er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je wint voor het team. In principe moet de verantwoordelijkheid worden genomen door alle spelers in het team”, zei hij.

De stijlvolle slagman, die voor het laatst Delhi Capitals vertegenwoordigde, zei in de IPL ook dat zijn slagstijl past bij KKR’s agressieve en onverschrokken cricket.

“Van buitenaf, toen ik tegen KKR speelde, waren ze als team agressief en onverschrokken. Vanaf de eerste bal gooien ze graag de vuist en zetten je op de achterste voet. Je moet die mentaliteit hebben en ik als batsman heb ook diezelfde mentaliteit”, zei hij.

“Als ik als aanvoerder leid, wil ik diezelfde intensiteit ook in mijn spelers. Ik wil dat we naar buiten gaan, ons zoveel mogelijk uiten, niet veel spijt hebben als we naar buiten gaan en wat je ook doet, je doet het voor het team en zet jezelf op de tweede plaats. Dat is de mentaliteit waar ik me als aanvoerder graag op focus”, voegde Iyer toe.

KKR neemt het op tegen Chennai Super Kings in de IPL 2022-opener op 26 maart in het Wankhede-stadion in Mumbai.

(Met ingangen van het bureau)

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment