Een school in Pune, al 20 jaar alle dagen open, geeft het goede voorbeeld

PUNE: Een basisschool in Pune zilla parochiead in Kardelwadi in Shirur taluka, zo’n 60 km van de stad, gerund door twee leraren, is al meer dan 20 jaar op alle dagen van het jaar open.

Studenten hebben in de loop der jaren goede resultaten behaald op het gebied van studiebeurzen en andere competitieve examens en de berichtgeving over de kwaliteit van het onderwijs is hier de grenzen van het district overschreden om de diepe waardering van een team van de National Council for Education Research and Training (NCERT) te trekken voor zijn bezoek begin maart .

Gefeliciteerd!

Je hebt met succes je stem uitgebracht

Toen plattelandsonderwijs grote leerachterstanden had, zag het team dat studenten op deze school goed konden lezen en schrijven, zelfs voordat ze naar Std I gingen. Assistent-professor aan NCERT Vishal Pajankar, die deel uitmaakte van het bezoekende team, zei dat de school een goed voorbeeld voor anderen in het land.

Een gedetailleerd onderzoek naar de werking ervan, goede praktijken en hoe ze tot een dergelijke prestatie hebben geleid, zou kunnen worden nagevolgd.

Een school in Pune, al 20 jaar alle dagen open

Pajankar: “In een tijd waarin we jaarlijks schooluitval melden, heeft deze school een voorbeeldfunctie voor het tekenen van leerlingen voor alle dagen van het jaar. De docenten hebben lovenswaardige inspanningen geleverd voor de algehele ontwikkeling van de studenten.”

Volgens NCERT was het doel van het onderzoek om te kijken naar de rol en functies van leraren bij het plannen en uitvoeren van verschillende activiteiten, onderwijsleerprocessen en ondersteuning van de gemeenschapsleden, ouders en alumni. Het onderzoek zal nu 20-30 dagen door het team worden uitgevoerd. In april komt er nog een team op bezoek.

Toen leraar Dattaraya Sakat in 2001 bij de school kwam, had deze een slechte infrastructuur, lage academische normen en studenten uit het dorp wilden zich nauwelijks melden voor de lessen. Sakat besloot toen om een ​​academische omgeving tot stand te brengen en studenten terug te krijgen.

“Ik had het gevoel dat er naast de academische wereld veel andere activiteiten zijn waarin studenten geïnteresseerd zouden kunnen zijn, zoals tuinieren, sporten, films kijken en leuke spelletjes. Deze heb ik geïntroduceerd en we zagen dat de kinderen uit het dorp enthousiast meededen. Langzaam verspreidde het woord zich onder de andere kinderen en ze begonnen in het weekend te komen voor deze activiteiten. Al snel is het aantal inschrijvingen, dat toen amper tienden was, gegroeid tot 110 vandaag.”

De volgende stap van Sakat was het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. Kinderen maakten kennis met audiovisueel medium met inhoud die hij ontwikkelde. Het had kleur, muziek en afbeeldingen waardoor de concepten gemakkelijker te begrijpen waren.

Leave a Comment