Women’s ODI World Cup: het is een overwinning tegen een uitzonderlijk team dat erg gevaarlijk is

De Australische schipper Meg Lanning zei zaterdag dat haar groep erg opgewonden is om in de halve finales van de lopende ICC Women’s Cricket World Cup te staan. Ze voegde eraan toe dat het winnen van verschillende situaties in de competitiefase van het WK hun perfecte voorbereiding is op de halve finales.

Lanning verankerde de succesvolle achtervolging van 278 tegen India van haar kant in Eden Park. Hoewel Lanning viel voor 97, had ze het werk gedaan door Australië te helpen de grootste succesvolle achtervolging in de geschiedenis op de Women’s Cricket World Cups te behalen en het eerste team te worden dat zich kwalificeerde voor de halve finales. De overwinning van zes wicket betekende ook dat Australië met vijf van de vijf overwinningen de pole-positie in de puntenlijst behield.

“Ik denk dat we als groep erg enthousiast zijn. Wereldbekers zijn erg moeilijk om in te spelen, we hebben gezien dat er tijdens dit toernooi al veel tegenslagen zijn geweest, dus elke wedstrijd is een uitdaging. Elke game is uniek en je moet ervoor zorgen dat je je aanpast. We hebben elke keer anders gewonnen, wat volgens mij heel belangrijk is, omdat je jezelf in verschillende posities moet plaatsen om ervoor te zorgen dat wanneer je de halve finale bereikt, je voorbereid en klaar bent om te gaan, “zei Lanning in de post- match virtuele persconferentie.

Lanning verklaarde dat haar team ten volle zal genieten van de overwinning tegen India voordat ze zich concentreert op hun laatste twee wedstrijden tegen Zuid-Afrika en Bangladesh. “We zullen genieten van deze overwinning, het is een overwinning tegen een uitzonderlijk team dat erg gevaarlijk is. Je moet ervoor zorgen dat je even de tijd neemt om alles in je op te nemen en van dit soort overwinningen te genieten, want ze zijn allemaal erg moeilijk. We zullen ons heroriënteren wanneer dat nodig is, maar het is zeker een heel gelukkige kleedkamer vanavond.”

Lanning miste wat haar 15e ODI-eeuw had kunnen zijn toen ze op 97 viel. Hoewel ze haar verdriet toegaf over het niet bereiken van de eeuw, sprak ze haar volledige vertrouwen uit in Tahlia McGrath en Beth Mooney om de achtervolging te beëindigen, wat ze deden met drie ballen over.

“Om eerlijk te zijn, hadden we er redelijk vertrouwen in. We hadden daar Moons die was ingesteld en Tahlia McGrath, ze is erg cool onder druk. We zouden verwachten dat we die runs zouden kunnen krijgen op een echt goed batting wicket.”

“Het was frustrerend voor mij om eruit te komen, ik had er graag bij geweest om de wedstrijd af te maken en niet die kleine onnodige druk op Tahlia en Moons te leggen. Over het algemeen was dat een behoorlijk klinische achtervolging, ik dacht dat (Alyssa) Healy en (Rachael) Haynes het daar mooi bovenaan hadden neergezet, ons een voorsprong gaven op het tempo en dat zorgde ervoor dat de nieuwe slagmensen binnenkwamen om zich te vestigen en te bouwen partnerschappen.”

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment