Women’s ODI World Cup: ‘Credit aan Australische slagmensen voor de manier waarop ze begonnen’

Yastika Bhatia, de beste slagvrouw van India, gaf zaterdag toe dat haar team graag wat wickets had willen kiezen in power-play terwijl ze 277 verdedigde tegen Australië in de ICC Women’s Cricket World Cup.

In Eden Park op zaterdag nam India hun verdediging van 277 mee naar de finale, maar Australië beëindigde de achtervolging in de eerste drie ballen met zes wickets in de hand. In power-play gaf India negen grenzen toe toen Australië in die fase naar 67/0 racete, vergeleken met India’s 39/2.

“Het was een verdedigbaar totaal. Dank aan de Australische slagmensen voor de manier waarop ze begonnen. Healy en Haynes begonnen zeer agressief. We hadden graag een paar wickets gehad in de power-play. Dat zou het spel hebben omgedraaid. Maar ze speelden echt goed”, zei Yastika op de persconferentie na de wedstrijd.

Yastika erkende ook dat India meer veldspelers in het puntgebied had kunnen brengen toen Meg Lanning haar verblijf in de plooi begon. In haar slag van 97 scoorde Lanning zwaar door het puntengebied en verzamelde 44 runs uit dat gebied, waarbij de cut haar productieve schot van de dag was wanneer Indiase bowlers breedte gaven.

“We hadden dat eerder kunnen proberen om tweepunters te behouden. Maar ze scoorde nog steeds in de hele regio. Zelfs in de on-side kreeg ze punten en we moesten daar één veldspeler nemen. Ons plan was van bowling stomp tot stomp; daar hadden we veld voor gehouden. Maar ze vond nog steeds een manier om op het punt te raken. We hadden het eerder kunnen houden, maar we hielden het veld volgens het plan dat we hadden.”

Met de knuppel was Yastika terug op haar nummer drie plek en maakte 59 van 83 ballen, waaronder zes grenzen en was betrokken bij een 130-run stand met aanvoerder Mithali Raj (68). “De bal slingerde nogal wat en Australische gangmakers maakten gebruik van het wicket. Ons gesprek was dat we op het wicket moesten blijven en minstens 4-5 runs (pre-over) moesten halen en ervoor moesten zorgen dat we daar niet nog een wicket verliezen en de innings naar 30-40 overs moesten brengen”, aldus Yastika.

Gevraagd naar de aanpassing aan het slaan op drie na de opening in het toernooi, merkte Yastika op: “Eén ding zei meneer me: ‘speel niet te agressief. Speel gewoon je normale spel, niet overdreven agressief. Neem gewoon de verantwoordelijkheid voor het team en speel.’ Dat is wat hij tegen me zei en het is wat ik de aanpassingen in mijn spel heb gemaakt.”

Yastika tekende af door te zeggen dat het gebruik van de parttime off-spin van Harmanpreet Kaur als zesde bowlingoptie een rol zou kunnen spelen in toekomstige wedstrijden. “Harry di is aan het bowlen in de netten. We hadden in gedachten dat we Harry di in de middle overs konden gebruiken. Maar ik weet niet wat de kapitein in haar hoofd had. Maar we zullen in de toekomstige wedstrijden zien of we Harry di nodig hebben, ze kan bowlen.”

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment