Wasim Jaffer kiest RCB Captain Faf du Plessis’ openingspartner, wil dat Virat Kohli op nr. 3

Voormalig India-opener Wasim Jaffer is van mening dat slagman Virat Kohli in IPL 2022 op de nummer 3 positie moet slaan voor Royal Challengers Bangalore. Kohli opende de innings voor RCB in de laatste editie van IPL, waar hij 405 runs scoorde in 15 wedstrijden. In IPL 2021 zag de slageenheid van RCB er heel anders uit met AB de Villiers, KS Bharat en Devdutt Padikkal erin, maar nu het trio weg is, moet het management werken aan het krijgen van de juiste slagvolgorde.

Jaffer is van mening dat Kohli’s voorkeurspositie boven bat nummer 3 zou moeten zijn, aangezien de ervaren opener vindt dat de voormalige RCB-aanvoerder zichzelf een beetje te veel opdringt tijdens het slaan in de powerplay-overs.

“Ik geef de voorkeur aan Virat Kohli die op nummer 3 slaat. Ik heb het gevoel dat hij het spel vanaf daar heel goed kan spelen, of hij nu in de powerplay komt slaan of daarna. Hij is iemand die aanvankelijk wat tijd nodig heeft en dan gaat zijn slagingspercentage geleidelijk omhoog. In de powerplay lijkt het alsof hij zichzelf een beetje dwingt om te slaan door de vouw te gebruiken, wat volgens mij niet zijn spel is. Hij is duidelijk ook succesvol geweest, maar ik denk dat hij beter speelt op nummer 3”, vertelde Jaffer aan ESPNcricinfo.

De 44-jarige koos zijn keuze voor de openingspartner van Faf du Plessis en de naam Anuj Rawat kan komend seizoen de klus voor RCB klaren.

“Ik heb ook het gevoel dat Faf en Virat vergelijkbare spelers zijn, dus Virat op nummer 3 en Maxy (Glenn Maxwell) op nummer 4 lijkt een betere combinatie. Anuj Rawat, hij is ook een linkshandige, slaat in de powerplay voor Delhi, opent in de [Syed] Mushtaq Ali [Trophy] – we konden hem de slagbeurt zien openen en ik zou Virat graag op nummer 3 willen zien, “voegde hij eraan toe.

Voormalig India-opener Aakash Chopra was ook van mening over Kohli’s slagpositie en wil dat hij op nummer 3 slaat en de innings verankert in afwezigheid van AB de Villiers.

“Vorig jaar, toen Kohli de slagbeurt opende, werd er een stoelendans gespeeld om de nummer 3 plek. Ze stopten aan het einde bij Srikar Bharat, maar stuurden hem toen ook op nummer 4. We hebben dit veel gezien in de recente geschiedenis van RCB dat ze de slagvolgorde veel schudden, maar als je de cruciale posities van tevoren kunt identificeren [it would be better],” hij voegde toe.

Chopra zei dat het moeilijk zal zijn voor Dinesh Karthik om de schoenen van De Villiers te vullen, wat een extra verantwoordelijkheid bij Kohli legt om het spel diep te graven.

“Vergeet ook niet dat er geen AB de Villiers is. Toen hij daar was, waren ze er zeker van dat hij de situatie vanaf nr. 4 of nr. 5 zou aanpakken. Natuurlijk heb je Dinesh Karthik, maar hij is niet AB de Villiers. Je wilt dat Virat Kohli het spel diep grijpt en tot de 14e of 15e op het veld blijft. Dus ik zeg Virat Kohli om 3 uur.”

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment