Tamim Iqbal en Co Eye First Series-overwinning op Proteas-bodem

Na hun eerste eendaagse international tegen Zuid-Afrika te hebben gewonnen, zal Bangladesh proberen de serie te bezegelen door de gastheren te domineren in de tweede ODI in The Wanderers Stadium op zondag.

Bangladesh boekte een historische overwinning in de eerste ODI door Zuid-Afrika met 38 runs te verslaan en hun positie in de ICC Men’s Cricket World Cup Super League-tabel te consolideren.

Maar met de reeks op het spel, wordt verwacht dat de gastheren sterk terugkomen in de tweede ODI en hun kansen levend houden. Zuid-Afrika heeft geen andere keuze dan er alles aan te doen om niet alleen de serie te redden, maar ook om hun trots te sussen.

Het was een allround prestatie van Bangladesh in de eerste ODI, aangezien ze een formidabel totaal op het bord boekten, dankzij kwalitatief hoogstaand slagwerk van de hoogste orde, gevolgd door stevige stoten van Shakib Al Hasan en Yasir Ali in de middelste overs, en een stroomstoot tegen het einde, aldus een rapport op de officiële website van het ICC.

De score verdedigend waren hun bowlers opgewassen tegen de taak, ze pakten wickets bij de start en zetten meteen druk op Zuid-Afrika. Shoriful Islam en Taskin Ahmed maakten indruk met hun bowlingprestaties toen ze de top vier van Zuid-Afrika vroeg weggooiden.

Terwijl Bangladesh hoopt het optreden in de tweede ODI te herhalen, zullen de gastheren achterover moeten leunen en op tal van gebieden werken.

Ondanks de aanwezigheid van regelmatige snelle bowlers Kagiso Rabada en Lungi Ngidi aan de zijkant, was de bowlingafdeling van Proteas niet in staat om te profiteren van de thuisomstandigheden. Na wat gedisciplineerd bowlen bij de start lekten ze runs en waren ze niet in staat om op het juiste moment wickets te kiezen, waardoor Bangladesh’s slagmensen runs konden stapelen.

De slagmensen van Zuid-Afrika hadden het ook moeilijk. Ze hadden een slechte start, maar stabiliserende stoten van Rassie Van der Dussen (86) en David Miller (79) absorbeerden de druk in de middenovers. Na hun vertrek hadden de gastheren echter moeite om de score vast te houden.

Met series op het spel en cruciale CWCSL-punten voor het grijpen, zal Zuid-Afrika zich moeten hergroeperen en hun strategie voor de volgende game moeten heroverwegen.

“We moeten natuurlijk terugveren, zondag staat voor de deur. We moeten de veerkracht tonen waar we om bekend staan”, zei de Zuid-Afrikaanse aanvoerder Temba Bavuma na de eerste wedstrijd.

“Als je meer dan 300 achtervolgt, heb je één slagman nodig om een ​​100 te krijgen en een paar anderen om ze te ondersteunen. Na mijn ontslag kregen we niet veel momentum, afgezien van de samenwerking tussen Miller en Rassie en het verliezen van Rassie maakte het leven erg moeilijk voor ons. Hun bowlers maakten beter gebruik van de achterkant van een lengteplek’, zei Bavuma.

In de eerste wedstrijd vroeg Zuid-Afrika Bangladesh om te batten na het winnen van de toss. Een briljant openingspartnerschap van 95 runs van de Bengaalse openers Liton (50) en Tamim (41) hielpen de bezoekers naar een goede start, gevolgd door een schitterende 77 van Shakib Al Hasan en een maiden vijftig voor Yasir Ali (50), Bangladesh zette tot een enorme score van 314/7 in 50 overs.

Gangmakers uit Bangladesh namen een aantal vroege wickets en brachten Zuid-Afrika binnen de eerste tien overs terug tot 36/3. Middelste slagmensen Van der Dussen en kapitein Bavuma hielden het schip stabiel, maar niet voor lang, want hij werd op 31 uitgeschakeld. Dussen bouwde zijn innings verder op en scoorde een schitterende 86 voordat hij terugkeerde naar het paviljoen. Zuid-Afrika werd uitgeschakeld voor 276 in 48,5 overs, ondanks dat David Miller een eenzame hand speelde van 79 runs op 57 leveringen.

Bangladesh zal in hetzelfde tempo moeten batten en bowlen als ze hun eerste series in Zuid-Afrika moeten winnen.

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment