Suresh Raina feliciteerde met de prestigieuze ‘Sports Icon’ Award op Maldives Sports Awards

Voormalig Batting-grootheid Suresh Raina werd door de regering van de Malediven tijdens de Maldives Sports Awards 2022 gefeliciteerd met de prestigieuze ‘Sports Icon’-prijs. Hij werd genomineerd samen met 16 internationale sporters, waaronder voormalig Real Madrid-speler Roberto Carlos, Jamaicaanse sprinter Asafa Powell, voormalig Sri Lankaanse aanvoerder en cricketspeler Sanath Jayasuriya en de Nederlandse voetballegende Edgar Davids.

Raina ontving de prijs voor zijn verschillende prestaties tijdens zijn carrière. Hij ontving de prijs samen met Md. Zahir Ahsan Russel, de minister van Jeugd en Sport van Bangladesh; Al-Kadi Badr Abdul Rahman, de vice-minister van Sport van Saoedi-Arabië; Ahmed Nazeer, de erevoorzitter van de Maldives Tennis Association.

Het evenement werd voorgezeten door de president van de Malediven, Zijne Excellentie Ibrahim Mohamed Solih, ministers van Sport, wereldberoemde atleten en Maldivische atleten. Onder leiding van de minister van Jeugd, Sport en Empowerment van de Gemeenschap, Ahmed Mahloof, waren de Maldives Sports Awards 2022 gericht op het herstructureren van de historische prijsuitreiking als een nationale onderneming. Mahloof verklaarde dat hij van plan is deze prijsuitreiking een consistent, jaarlijks evenement te laten zijn, om de atleten in verschillende sporten op de juiste manier krediet, steun en erkenning te geven.

De Maldives Sports Awards 2022 werd op 17 maart laat in de avond gehouden op de Synthetic Running Track in Male en werd de volgende avond gevolgd door een muziekshow, met getalenteerde bands en muzikanten, waaronder lokale favorieten en gastzangers uit India.

Verder eerde president van de Malediven Ibrahim Mohamed de Saoedische minister van Sport Prins Abdulaziz bin Turki Al-Faisal met de “Malediven Sports Award” voor 2022 voor zijn inspanningen bij het ontwikkelen van de Saoedische sporten en het streven naar het bereiken van de doelen van de Koninkrijksvisie 2030. Hij werd ook geëerd voor zijn steun voor sport op de Malediven op een manier die manieren van gezamenlijke samenwerking tussen de twee bevriende landen bevordert.

Raina staat bekend om het helpen van het Indiase cricketteam aan zijn WK-glorie in 2011 en heeft ook vier keer de Indian Premier League (IPL) trofee gewonnen met de Chennai Super Kings (CSK) -franchise. Hij is de eerste Indiase speler die zowel 6000 als 8000 runs scoorde in de Twenty20-carrière en de allereerste cricketspeler die 5000 runs in IPL bereikte. Hij heeft ook het record voor het scoren van de meeste jaren vijftig in de geschiedenis van de Champions League T20

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment