Shimron Hetmyer wil Sangakkara’s hersenen kiezen om beter te worden als cricketspeler in alle formaten

De keiharde West-Indische slagman Shimron Hetmyer kijkt ernaar uit om de hersens van Rajasthan Royals-hoofdcoach Kumar Sangakkara te plukken om niet alleen beter te worden in de kortste vorm van het spel, maar ook om zijn rode balcricket te verbeteren.

De 25-jarige linkshandige slagman werd gekocht door Rajasthan Royals voor Rs 8.5 crore tijdens de IPL mega-veiling nadat hij niet was vastgehouden door Delhi Capitals.

“Het is heel spannend om onder iemand als Kumar Sangakkara te spelen. Een legende van het spel, ik heb verbazingwekkende dingen over hem gehoord en kan niet wachten om zijn hersens op bepaalde aspecten van mijn spel te krijgen, die kunnen helpen om beter te worden, niet alleen in het witte-bal-formaat, maar ook in de langere versie van het spel met de rode bal”, zei Hetmyer in een release van de franchise.

De Guyanese slagman had een impact in een afwerkingsrol voor zijn vorige franchise en hij hoopte hetzelfde te repliceren voor de Royals in de komende editie van de IPL.

“Ik heb er enorm veel zin in om voor de Royals te gaan. Ik heb heel goede dingen over de franchise gehoord van mijn goede vriend Evin Lewis, en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan en me te amuseren als onderdeel van de ploeg”, zei de West-Indische linkshandige.

Hetmyer speelde echter het prijskaartje naar beneden en zei dat het belangrijk is dat hij elke rol speelt die op hem afkomt.

“Er is geen druk van het prijskaartje op mij, het is een uitdaging om de Royals te helpen als ik daar ben. Het prijskaartje maakt me niet zoveel uit, het zijn de runs die ik scoor die bijdragen aan de zaak van het team die ertoe doen”, zei hij.

“Ik ben klaar voor elke rol die het team me nodig heeft om te presteren. Het is absoluut noodzakelijk om het goed te doen als speler in de ploeg. En aan mijn einde, zoals ik altijd heb geloofd, is om mezelf gewoon die kans te geven om daar te zijn en de prestatie zal komen, ongeacht de situatie van het spel.”

Hetmyer speelde voor zijn derde franchise in het toernooi en sprak openhartig over zijn IPL-reis tot nu toe.

“Mijn eerste seizoen in de IPL bij RCB was een uitdaging voor een jonge speler, en de enige West-Indiër in de ploeg zijn was moeilijk om te beginnen in franchise-cricket”, zei de West-Indiër.

“IPL was over het algemeen een geweldige leerervaring die me heeft geleerd om anders naar mezelf en mijn spel te kijken en me in staat heeft gesteld om te leren en de juiste processen te ontwikkelen.”

De 2016 U-19 World Cup-winnende aanvoerder deelde ook zijn eerste ervaringen in de IPL.

“Ik denk dat het 2018 was, ik had de kans om naar een kamp te gaan met de Royals in Mumbai en dat was een van mijn eerste interacties met een IPL-team. Het voelde toen als een geweldige sfeer, ontmoette een aantal zeer bedachtzame cricketmensen en was opnieuw blij om sommigen van hen ook dit seizoen nog steeds bij de ploeg te zien, “zei hij.

“Het was fantastisch om rond een IPL-opstelling zoals de Royals te zijn, en hoe ze dingen zouden benaderen en ernaartoe zouden werken. Ik vond het een inzichtelijke ervaring en iets dat ik sindsdien met mezelf meedraag.”

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment