Shaun Tait vertelt over het grootste deel van mijn baan als Pakistaanse bowlingcoach

Voormalig Australische fast bowler Shaun Tait wil de intensiteit en agressie hoog houden in het Pakistaanse kamp tijdens zijn eenjarige periode als bowlingcoach.

“Hun intensiteit en hun agressie zullen een groot deel van snel bowlen zijn, dat moet het ook zijn”, zei Tait zaterdag tijdens een videoconferentie.

Tait stopte in 2016 met internationaal cricket toen hij zijn laatste T20 voor Australië speelde. Hij had vorig jaar een korte periode bij het Afghaanse team als bowlingcoach tijdens de T20 World Cup in de Verenigde Arabische Emiraten voordat hij afgelopen december vertrok.

“Ik heb alleen maar langzaam vooruitgang geboekt in de coachingwereld”, zei Tait, die ook vier testwedstrijden en 35 ODI’s speelde voor Australië. “Ik dacht dat ik spelers wat meer te bieden had, dus ik dacht dat het coachingstraject iets zou zijn dat ik zou kunnen doen en waar ik goed in ben.

“Het was gewoon een progressie door sommige rangen en wat niet het gebruikelijke soort verhaal, maar ik heb er gewoon enorm van genoten … om betrokken te zijn bij het Pakistaanse team is fantastisch.”

Pakistan heeft een drukke kalender, aangezien het gastheer is van Engeland en Nieuw-Zeeland, maar ook door Sri Lanka toert, deelneemt aan de Azië Cup en de T20 World Cup in Australië.

Tait gelooft dat dit het juiste moment is om samen te werken met de Pakistaanse fast bowlers Shaheen Afridi, Hasan Ali en Faheem Ashraf.

“Met alle drie de formaten die de komende 12 maanden behoorlijk zwaar worden gespeeld, is het een geweldige tijd om binnen te komen,” zei Tait. “Er is druk die gepaard gaat met het spelen van internationaal cricket en als ik de druk van de snelle bowlers kan wegnemen door er voor hen te zijn en hen door de komende 12 maanden te helpen, is dat waarschijnlijk een groot deel van mijn werk.”

Op een door batsman gedomineerde langzame en lage veerkrachtige wickets, hebben de drie Pakistaanse snelle bowlers slechts acht wickets genomen tijdens de twee gelijke oefenwedstrijden.

Het drietal Australische snelle bowlers – aanvoerder Pat Cummins, Mitchell Starc en Cameron Green – staat net iets voor Pakistan door negen wickets te delen.

“Het is moeilijk geweest voor de snelle bowlers,” zei Tait. “Het was een echte sleur voor beide teams … we weten niet wat de volgende test gaat brengen, dus ik werk dat gewoon met de spelers door en ga door naar de volgende wedstrijd.”

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment