Schipper Tamim Iqbal onder de indruk van de prestaties van de lagere-orde slagmensen in overwinning op Zuid-Afrika

De Bangladesh-schipper Tamim Iqbal noemde zijn historische triomf van 38 runs tegen Zuid-Afrika in de eerste ODI van de reeks van drie wedstrijden “een heel speciale overwinning”, en prees de bijdrage van de lagere orde, die de toeristen hielp de psychologische 300 te overschrijden. -run mark op SuperSport Park op zaterdag.

De hoogste order van Bangladesh schoot op alle cilinders toen de toeristen een enorme 314/7 noteerden en vervolgens Zuid-Afrika wegstuurden voor 276 om een ​​overwinning van 38 punten veilig te stellen en een 1-0 voorsprong te nemen. Dit was de allereerste overwinning van Bangladesh op Zuid-Afrikaanse bodem.

De door Tamim Iqbal geleide ploeg had in 19 eerdere pogingen nog nooit een wedstrijd gewonnen in alle drie de formaten in Zuid-Afrika, maar produceerde een prima vertoning in de eerste wedstrijd van de tour om nieuwe wegen in te slaan in het 50-over-format.

Met de overwinning verstevigde Bangladesh hun plaats aan de top van het ICC Men’s Cricket World Cup Super League-klassement, waar ze Engeland en India leiden in de top drie.

Litton Das (50), Shakib Al Hasan (77) en Yasir Ali (50) legden de basis voor het enorme totaal, terwijl nuttige bijdragen van Tamim Iqbal (41) en Mahmudullah (25) hen verder dan 300 leidden.

“Het is een grote overwinning voor ons, een heel speciale overwinning”, citeerde iol.co.za Tamim.

Tamim wijzend op de bijdrage van de lagere orde, voegde Tamim eraan toe: “Ze hebben allemaal iets afgeleverd, Mehidy (Hasan) met die twee zessen, Afif (Hossain) met een vier en een zes en Mahmadullah met zijn 25… dat alles is van belang.”

Toen rammelden de bowlers van Bangladesh de Proteas, die in de negende over naar 36/3 zakte.

“Mensen denken altijd dat Bangladesh alleen maar draait om spinners, maar in de afgelopen twee jaar hebben de snelle bowlers briljant gepresteerd”, zei Tamim.

De tweede ODI wordt zondag in Johannesburg gespeeld, de derde en laatste ODI op 23 maart in Centurion.

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment