Nathan Lyon kan Shane Warne overtreffen in interessant testmatchrecord

Nathan Lyon staat op het punt om langs de legendarische spinner Shane Warne te gaan wanneer Australië het maandag opneemt tegen Pakistan in de derde testwedstrijd in Lahore. Lyon, een van de beste moderne spinners ter wereld, wierp heel goed en nam de back-to-back wickets van Babar Azam (196) en Faheem Ashraf op een pulserende laatste dag. Maar Mohammed Rizwan sloeg een eeuw toe en hield vol om de dag voor Pakistan te redden.

Babar miste zijn dubbele eeuw op een haar na, maar smeedde samen met Abdullah Shafique (96) een marathonpartnerschap dat de gastheren lang in het spel hield. Australië strandde drie wickets verwijderd van de overwinning. Lyon eindigde met bowlingcijfers van 4/112 en bowlde maar liefst 55 overs in de innings.

Terugkomend op het record, Lyon is nu slechts 26 overs verwijderd van het bowlen van de meeste leveringen door een Australische bowler in Azië tijdens een testtour van drie wedstrijden.

Het record is met Shane Warne die onlangs is overleden. Dit zou een geweldig eerbetoon kunnen zijn aan zijn mentor en een van de beste spinners ter wereld. Warne had gebowld en had 168 overs (1008 leveringen) tegen Sri Lanka gebowld in 2004, wat zijn eerste serie was na het uitzitten van een dopingverbod van 12 maanden. Hij had 26 wickets gescalpeerd met een gemiddelde van 20,04 in de drie-Test-opdracht.

Ondertussen had Lyon in totaal 142 overs (852 ballen) gebowld bij Rawalpindi en Karachi. Hij pakte tot dusver zes wickets in de Benaud-Qadir Trophy en is daarmee de beste wicketnemer van Australië in de serie.

‘We zullen een manier vinden’: Australische coach Andrew McDonald maakt zich geen zorgen over het mislukken van de vierde inning

De Australische coach Andrew McDonald heeft de zorgen over het falen van het team om Test-wedstrijden te winnen van dominante posities afgewezen nadat de ploeg van Pat Cummins gefrustreerd was door Pakistan in de loting van Karachi.

Australië viel drie wickets tekort voor de overwinning en een 1-0 reeks voorsprong in de tweede Test, ondanks het instellen van een achtervolging van 506 runs en meer dan 171 overs bowlen.

Ze hebben nu vijf van dergelijke mislukkingen geteld om teams op dag vijf uit te spelen voor de overwinning in hun laatste 19 Tests. Interim-hoofdcoach McDonald zei dat Australië er niet in was geslaagd om hun kansen in Karachi te benutten, maar er in ieder geval in was geslaagd om ze te creëren.

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment