Mithali Raj evenaart wereldrecord met halve eeuw tegen Australië op ICC Women’s World Cup 2022

Mithali Raj pelt weer een record af. (AFP-foto)

Mithali Raj, Yastika Bhatia en Harmanpreet Kaut sloegen een halve eeuw toe om India te helpen een recorddoel te behalen voor de ongeslagen Aussies die al hun vier wedstrijden tot nu toe hebben gewonnen.

  • Laatst bijgewerkt:19 maart 2022, 15:02 IST
  • VOLG ONS OP:

De Indiase ODI-schipper Mithali Raj antwoordde haar critici met nog een halve eeuw tegen Australië in het WK 2022 voor vrouwen, maar ze kon haar team niet aan de overwinning helpen, aangezien de Aussie kalm bleef en er met een overwinning vandoor ging. Raj werd aan alle kanten aangevallen door de critici vanwege haar inconsistente loop op het grootste toernooi van de internationale vrouwenwedstrijd, toen besloot ze te antwoorden met haar knuppel. Met deze score evenaarde ze een wereldrecord door het meeste aantal jaren vijftig te scoren op de Women’s World Cup en op gelijke voet te staan ​​met Debbie Hockley uit Nieuw-Zeeland. Ze ging ook langs de voormalige Engelse cricketspeler Charlotte Edwards.

Over het geheel genomen is dit ook haar achtste score als aanvoerder in het toernooi, wat nog steeds de meeste is in de geschiedenis van het WK voor vrouwen. De Nieuw-Zeelandse Suzie Bates staat tweede met zes vijftig plus scores.

Ondertussen plaatste India een uitdagende 277/7 tegen Australië in hun vijfde wedstrijd van de lopende ICC Women’s World Cup 2022 die zaterdag in het Eden Park in Auckland wordt gespeeld. Mithali Raj, Yastika Bhatia en Harmanpreet Kaut sloegen een halve eeuw toe om India te helpen een recorddoel te behalen voor de ongeslagen Aussies die al hun vier wedstrijden tot nu toe hebben gewonnen. Kapitein Mithali maakte er 68) en Yastika scoorde 59 toen het duo een record van 130 runs naaide voor het derde wicket nadat India hun openers goedkoop had verloren, waarbij Australië ervoor koos als eerste te bowlen en in de hoop wat hulp te krijgen voor hun tempo-bowlers vanwege de regen in de ochtend. Terwijl Harmanpreet Kaur (57*) en Pooja Vastrakar (34) voor de late bloei zorgden om India te helpen met een sterke finish en een uitdagend doel te stellen.

Darcie Brown (3/30) was de meest succesvolle bowler voor Engeland met een drie-wicket-haul, terwijl Alana King (2/52) en Jess Jonassen (1/40) de andere wicket-nemers waren.

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment