J&K: Nieuwe onderwijs- en werkgelegenheidskansen openen zich naarmate wegen, elektriciteit de afgelegen dorpen van Rajouri . bereiken

RAJOURI: De hoop en mogelijkheden van nieuwe en betere werkgelegenheid kloppen op de deuren van de mensen die in de afgelegen gebieden van Jammu en Kasjmir wonen, terwijl wegen en elektriciteit de drempels bereikten van dorpen in de onderafdeling Kalakote van het Rajouri-district.

“Dit gebied ligt op meer dan 100-125 km afstand van de stad Rajouri. Vroeger was het erg moeilijk om erheen te reizen, maar met de aanleg van deze wegen is het leven hier gemakkelijker geworden. Niet alleen wegen, maar we hebben hier nu ook elektriciteit, wat we niet hebben gedaan.” niet eerder,” zei Abbey Rehman, Sarpanch van het dorp Narla, terwijl hij de lopende wegenbouw in zijn dorp inspecteert.

Gefeliciteerd!

Je hebt met succes je stem uitgebracht

Onder Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana (PMGSY) is een wegverbinding tot stand gebracht tussen Mathiani naar Narla, Narla naar Bambal en Narla naar Kotcharwal-dorpen die onder het Rajouri-district vallen. Met de aanleg van wegen zijn de lokale bevolking begonnen met het aanboren van de nieuwe kansen die zich voordoen in een stad met infrastructurele ontwikkeling.

“Na de aanleg van wegen zijn er werkgelegenheidskansen ontstaan ​​in deze regio. Mensen hebben voertuigen gekocht. Er worden nieuwe winkels geopend in dit gebied. Ik heb zelf een taxi gekocht”, zegt Zafar Ali, een local.

“Degenen uit mijn dorp die in verschillende delen van het land werkten, keren terug, omdat hier kansen ontstaan, alleen te beginnen met het werk bij de aanleg van wegen”, voegde hij eraan toe.

Met de komst van wegen en voertuigen in de dorpen kunnen de bewoners nu eerder dan vroeger de ziekenhuizen in de stad bezoeken.

“Vroeger duurde het twee dagen om Rajouri te bereiken, nu is het aanzienlijk verminderd vanwege de aanleg van wegen. Het heeft veel dorpen zoals Narla en Bambal met elkaar verbonden. Vroeger was het moeilijk om iemand mee te nemen, nu de mensen voertuigen hebben na de aanleg van wegen, is het gemakkelijker geworden’, zegt Mohinder Singh, een andere local.

Ondertussen helpen elektriciteitsaansluitingen in de regio kinderen om hun studie voort te zetten, zelfs na zonsondergang.

“Vroeger hadden we veel problemen omdat er geen elektriciteit was. We waren afhankelijk van aarden lampen om te studeren, maar nu we elektriciteitsaansluitingen hebben naar onze huizen, kunnen we nu elk moment studeren, zelfs na zonsondergang als het donker wordt,” zei Vinu Sharma, een student.Leave a Comment