Jhulan Goswami vestigt enorm ODI-record, voegt zich bij India Captain Mithali Raj in Elite List

Veteraan India-pacer Jhulan Goswami is pas de tweede cricketspeler na kapitein Mithali Raj die 200 optredens maakt in ODI’s voor vrouwen. De ontmoeting tegen Australië in Auckland op de ICC Women’s World Cup 2022 markeerde 200e Eendaagse International in de illustere carrière van Jhulan.

Ondertussen speelt kapitein Mithali haar 230e ODI voor India. Het Indiase duo overtrof de voormalige aanvoerder van Engeland, Charlotte Edwards, die eerder het record voor de meeste ODI-optredens had. Met 150 optredens staat de Zuid-Afrikaanse Mignon du Preez het dichtst bij het Indiase paar. (ICC Wereldbeker Dames 2022 India vs Australië Livescore)

Jhulan speelde de vijfde Wereldbeker voor vrouwen voor India en werd onlangs de hoogste wicketnemer in de geschiedenis van de ICC-evenementen. In de wedstrijd tegen West-Indië stuurde ze Anisa Mohammed weg om de mijlpaal te bereiken. Met deze opmerkelijke prestatie ging ze voorbij aan de Australische Lynette Fullston (39 wickets), het Engelse duo Carole Hodges (37 wickets) en Claire Taylor (36) en een andere Australiër in Cathryn Fitzpatrick (33).

Een paar dagen geleden scalpeerde Jhulan haar ook 250e wicket in ODI voor dames, door Tammy Beaumont uit Engeland te ontslaan in de wedstrijd van het WK 2022. Ze werd ook de 7e Indiase bowler die de prestatie bereikte en trad toe tot een elitelijst met Anil Kumble (334), Javagal Srinath (315), Ajit Agarkar (288), Zaheer Khan (269), Harbhajan Singh (265) en Kapil Dev (253).

LEES OOK | Wereldbeker Dames: Shamilia Connell ontslagen uit ziekenhuis, bevestigt Cricket West Indies

Na haar debuut in 2002 tegen Engeland in Chennai, heeft Jhulan tot nu toe 250 wickets genomen in 199 wedstrijden met een gemiddelde van 21,82 en de beste cijfers van 6/31.

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment