Jay Shah’s termijn als ACC-president met een jaar verlengd; Asia Cup 2022 begint vanaf 27 augustus

De Asian Cricket Council (ACC) heeft zaterdag bekend gemaakt dat de Asia Cup 2022 van 27 augustus tot en met september in Sri Lanka wordt gespeeld. Het toernooi wordt dit jaar in T20-formaat gespeeld en de kwalificatiewedstrijd hiervoor begint op 20 augustus van dit jaar. De grote beslissing werd genomen tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van de ACC, waar president Jay Shah aanwezig was met bestuursvertegenwoordigers van andere Aziatische cricketteams, waaronder Pakistan, Bangladesh en Afghanistan.

“De Asia Cup 2022 (T20 Format) wordt later dit jaar van 27 augustus tot 11 september in Sri Lanka gehouden. De kwalificatiewedstrijden hiervoor worden vanaf 20 augustus 2022 gespeeld”, aldus ACC in de verklaring.

De raadsleden hebben ook een belangrijk besluit genomen om Jay Shah’s ambtstermijn als ACC-president te verlengen. Shah, die ook BCCI-secretaris is, zal nu de ACC leiden tot de AVA van 2024.

“De ACC-leden hebben unaniem besloten dat de ambtstermijn van de heer @JayShah als ACC-president en die van de Raad van Bestuur samen met zijn commissies zal voortduren tot de AVA van 2024 @BCCI @TheRealPCB @BCBtigers @ACBofficials @ThakurArunS,” verklaarde ACC.

Tijdens de AVA zei Shah dat de belangrijkste focus van de ACC zou zijn om de ontwikkeling van de sport in de regio voort te zetten. “We blijven ons inzetten voor de algehele ontwikkeling van cricket in de regio, met name het voortzetten van het pionierswerk in cricket voor vrouwen en de meerdere basistoernooien die de ACC het hele jaar door in de regio organiseert”, zei Shah.

“De pandemie is hopelijk achter ons en ik ben erop gebrand dat we de ACC aanpassen, innoveren en helpen om van daaruit sterker te worden”, voegde hij eraan toe. Shah’s verlenging werd voorgesteld door Shammi Silva, president van Sri Lanka Cricket (SLC), en de nominatie was unaniem gesteund door alle leden van de ACC.

“Ik wil al mijn gewaardeerde collega’s bij de ACC bedanken voor hun vertrouwen in mij en voor het feit dat ze mij waardig achtten om al het werk dat we waren begonnen voort te zetten”, zei Shah. “Ik aanvaard deze eer nederig en ik ben vastbesloten om te werken hard om onze geliefde cricketsport in de regio te organiseren, te ontwikkelen en te promoten, en de ACC te helpen gestaag groeien in status’, voegde hij eraan toe.

In de AVA-vergadering heeft ACC het lidmaatschap van de Qatar Cricket Association opgewaardeerd van Associate naar Full Member.

“ACC wil de Qatar Cricket Association feliciteren, wiens lidmaatschap is opgewaardeerd van Associate naar ACC Full Member-status”, aldus de verklaring.

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hierLeave a Comment