IPL 2022: Van ‘Sir’ Ravindra Jadeja tot Ruturaj Gaikwad

Titelverdediger Chennai Super Kings zal er alles aan doen om het kampioenschap van hun aartsrivalen Mumbai Indians te evenaren. MS Dhoni’s Dad’s Army zal hun campagne starten tegen de tweedeprijswinnaars van vorig seizoen – Kolkata Knight Riders in de openingswedstrijd van de Indian Premier League (IPL) 2022.

Chennai is erin geslaagd om hun voormalige spelers terug te verenigen na serieuze zaken te hebben gedaan in de megaveiling. Ze brachten mensen als Deepak Chahar, Ambati Rayudu, Robin Uthappa en Dwayne Bravo terug om hun kernteam te hergroeperen. Ondertussen is de blessure van Chahar een ernstige zorg voor de titelverdediger, aangezien hij naar verwachting de eerste helft van het seizoen zal missen. CSK was de meest consistente ploeg in de geschiedenis van het toernooi, aangezien ze zich 10 keer hebben gekwalificeerd voor de play-offs en ze zullen proberen hun record dit seizoen te behouden.

Vijf spelers om op te letten van Chennai Super Kings in IPL 2022

Ravindra Jadeja

De southpaw was de afgelopen seizoenen een van de belangrijkste radertjes in de dominante show van CSK. De allrounder heeft zich op dit moment ontwikkeld tot een van de beste cricketspelers ter wereld. Jadeja, die eerder bekend stond om zijn bowlingtalent, heeft hard gewerkt aan zijn slagvaardigheid. Vorig seizoen versloeg hij Purple Cap-winnaar Harshal Patel voor een record van 37 runs in een over tijdens de groepsfase-clash tegen Royal Challengers Bangalore. CSK had veel vertrouwen in de linkshandige en behield hem voor een enorme INR 15 crore, wat meer is dan ze betaalden aan hun kapitein MS Dhoni. Jadeja is iemand die de aanvoerdersband van Dhoni zou kunnen overnemen als hij zijn laarzen aan IPL hangt.

Ruturaj Gaikwad

De Orange Cap-winnaar van vorig seizoen heeft een grote verantwoordelijkheid om dit jaar bovenaan de innings te spelen bij afwezigheid van zijn voormalige openingspartner Faf du Plessis. Het duo vulde elkaar goed aan in IPL 2021 en eindigde als de twee beste doorzetters van het seizoen. Gaikwad zal dit seizoen met een nieuwe opener moeten werken, aangezien CSK zou kunnen kiezen voor Devon Conway of Robin Uthappa als partner. De getalenteerde jongeling is volledig hersteld van de polsblessure en zal beschikbaar zijn voor de openingswedstrijd tegen KKR. Alle ogen zullen op hem gericht zijn, aangezien CSK dit seizoen zwaar op hem zal vertrouwen om hen een goede start te geven.

Moeen Ali

De Engelse allrounder was een openbaring in T20-formaat nadat hij bij Chennai Super Kings kwam. De linkshandige kwam vorig seizoen bij het Gele Leger en maakte meteen een enorme indruk door 357 punten te scoren in zijn debuutseizoen voor CSK. Dhoni gebruikte de linkshandige slagman als floater op de nummer 3 positie en gaf hem de licentie om de bowlers aan te vallen en het scoringspercentage te verhogen. Ali maakte zoveel indruk op het management van de CSK dat ze hem voor de veiling overhielden aan enkele van hun ervaren spelers. Bij afwezigheid van Suresh Raina zal Ali zeer cruciaal zijn voor CSK in de middenmoot om de innings te stabiliseren.

Deepak Chahar

De viervoudig kampioenen deden alles voor Chahar in de veiling toen ze de bank braken om hem te tekenen voor INR 14 crore. Kapitein Dhoni en het management toonden enorm vertrouwen in Chahar’s vaardigheden en besloten een enorm bod uit te brengen op de eerste gangmaker. Zijn conditie is echter een grote zorg voor de CSK-ploeg, aangezien hij niet volledig hersteld is van de hamstringblessure. De rapporten suggereren dat hij zeker de eerste seizoenshelft zal missen. CSK heeft zwaar geïnvesteerd in Chahar en nu hebben ze geen vervanger voor hem. Wanneer hij echter terugkeert, zal hij met de nieuwe bal in de schijnwerpers komen te staan ​​voor zijn wicket-nemende vaardigheden.

MS Dhoni

Niemand weet wanneer Dhoni zijn afscheid van IPL zal aankondigen, maar tot die tijd zal hij een van de grootste supersterren in de competitie zijn. Dhoni heeft een enorme aanhang in de cricketwereld die ongeëvenaard is en iedereen zal wachten op zijn slag in elke CSK-wedstrijd. De ervaren wicketkeeper-slagman had vorig seizoen niet het beste van de show met de knuppel, waar hij slechts 114 punten scoorde, maar zijn aanvoerdersband was genoeg voor zijn team om de vierde IPL-titel te winnen. In zijn laatste jaren van cricket zal Dhoni zijn krachten proberen te ontketenen om de fans te vermaken en het Gele Leger naar een nieuwe titeloverwinning te leiden.

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment