IPL 2022: Ik heb geleerd dat hard werken geen garantie is voor succes

De flamboyante allrounder Hardik Pandya begon op de sabbatical van cricket die hij na het WK 2021 T20 nam om aan zijn conditie te werken. Pandya maakte zichzelf niet beschikbaar voor selectie na India’s vroege verdrijving van het WK T20. De 28-jarige, die tijdens het toernooi veel kritiek kreeg vanwege zijn bowlingfitheid, werkte in de rust hard om weer fit te worden. Tijdens zijn pauze werd Pandya vrijgelaten door de Mumbai-indianen en de nieuwe franchise Gujarat Titans tekende hem en benoemde hem als hun kapitein.

Pandya zei dat de pauze hem hielp bij zelfrealisatie en dat hij in die tijd de antwoorden op moeilijke vragen kreeg.

“Ik bracht gewoon tijd door met familie, hard werkend zoals altijd. (Ik) zorg ervoor dat ik me goed voorbereid. Voor mij was het een tijd waarin ik me realiseerde dat ik veel moest nadenken over wat ik wil en wat in de toekomst voor mij zal werken en ik kreeg deze antwoorden gedurende deze tijd,” vertelde Hardik aan de IPL-website.

De 28-jarige zei dat hij met een positieve instelling naar het veld wil terugkeren en zich zal concentreren op het verzorgen van zijn lichaam en ervoor zorgen dat Gujarat Titans wedstrijden wint.

“Ik denk niet dat het mijn comeback wordt of dat ik me erop concentreer. Voor mij wil ik op dit moment gewoon een positieve instelling hebben en ik kijk niet ver vooruit, ik concentreer me gewoon op dingen die controleerbaar zijn, namelijk voor mijn lichaam zorgen en mijn team laten winnen”, zei hij.

Pandya gaf verder toe dat als hij erin slaagt om het goed te doen met zijn nieuwe franchise, dit zal helpen om zijn plaats in het Indiase team terug te krijgen.

“Uiteindelijk, als ik de dingen goed doe voor Gujarat Titans in IPL, zullen de dingen ook voor de toekomst op hun plaats vallen. Ik ben op dit moment gewoon een werk in uitvoering, maar wat voor mij belangrijk zal zijn, is dat ik altijd beschikbaar zal zijn voor de spelers, ongeacht het tijdstip en de dag. Ik wil de spelers veiligheid en vrijheid geven”, voegde hij eraan toe.

De kapitein van Gujarat Titans beweerde verder dat het resultaat er niet toe doet voor hem, omdat hij vindt dat hard werken geen garantie is voor succes.

“Ik kijk uit naar deze IPL omdat ik vrij lang uit de sport ben geweest. Voor mij is het heel spannend, ik zal zien waar ik precies ben na drie maanden hard werken die ik achter de gesloten deuren heb gestoken”, zei hij.

“Resultaat doet er niet toe, want ik heb geleerd dat hard werken geen garantie is voor succes, maar het juiste proces zal je uiteindelijk succes opleveren.”

Hij sprak verder zijn dankbaarheid uit jegens zijn voormalige franchise Mumbai Indians voor wie hij speelde van 2015 tot 2021 en vier IPL-trofeeën won.

“Ik ben de Mumbai-indianen erg dankbaar. Ik speelde internationaal cricket vanwege de Mumbai-indianen. Ik heb veel bereikt en het was me nauw aan het hart, maar nu kijk ik uit naar nieuwe kansen”, zei hij.

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment