India bezwijkt voor hun derde nederlaag terwijl Australië zich kwalificeert voor halve finales

India slaagde erin de wedstrijd naar de finale te slepen, maar Australië was te goed in hun achtervolging toen ze een overwinning van zes wickets behaalden in Eden Park en het eerste team werden dat een plek in de halve finale bemachtigde tijdens het lopende ICC Women’s World Cup 2022 op Zaterdag. Aangedreven door kapitein Meg Lanning’s 96 en een stevige halve eeuw van Alyssa Healy (72 uit 65), verbeterde Australië het doel van 278 om te eindigen met 280/4 in 49,3 overs voor hun vijfde opeenvolgende overwinning van het toernooi.

De achtervolging van Australië had een vliegende start met het openingspaar van Healy en Rachael Haynes die 111 runs toevoegden. Healy was in een agressieve bui toen ze vijf negen vieren sloeg tijdens haar innings, terwijl Haynes relatief stil was in haar 53-ball 43.

Lees ook: India vs Australië, wedstrijdhoogtepunten

India sloeg tweemaal snel achter elkaar toe om van de twee openers af te komen, maar toen namen Lanning en Ellyse Perry het over, terwijl een nieuwe eeuw partnerschap volgde. Het paar ging sterk met 103 runs voor het derde wicket toen een korte regenonderbreking hun momentum verstoorde.

Pooja Vastrakar sloeg toe door Perry op 28 terug te sturen en toen oefende Indiaan meer druk uit door gemakkelijke runs af te snijden nadat Lanning de jaren 90 binnenkwam met een vlaag van grenzen.

Lanning viel in de voorlaatste over en Australië had er acht nodig om in de finale te winnen. Beth Mooney raakte echter een grens vanaf de allereerste levering van de finale, geworpen door Jhulan Goswmai om de zenuwen te kalmeren. En nam toen een paar van de volgende voordat hij de overwinning bezegelde met een andere grens.

Mooney bleef ongeslagen op 30 uit 20.

Eerder sloegen Mithali Raj, Yastika Bhatia en Harmanpreet Kaur de jaren vijftig dicht toen India een competitieve 277/7 neerzette in Auckland. Op een nieuw veld op een eigenaardige locatie met korte vierkante en rechte grenzen, verloor India vroeg hun openingspaar, maar Mithali (68) en Yastika (59), gevolgd door Harmanpreet (57 niet uit) en Vastrakar (34) zorgden ervoor dat de kant geplaatst een totaal dat goed genoeg zal zijn om de diepe slagvolgorde van Australië uit te dagen.

India had geen geweldige start in power-play en verloor Smriti Mandhana en Shafali Verma aan pacer Darcie Brown in de eerste zes overs. Terwijl Mandhana wegreed van het lichaam en hapte om uit te glippen, werd Verma’s slag gebroken door Beth Mooney die over de volle lengte dook voor een knaller met één hand in de geul.

Mithali en Yastika bundelden hun krachten om een ​​recordpartnerschap van 130 op te zetten voor het derde wicket, terwijl Australië constant extra’s begon te lekken. Een totaal van 16 runs vanaf de 12e over van Perry zorgden ervoor dat Mithali en Yastika zich konden settelen zonder verder risico te nemen.

Mithali, die onder druk stond vanwege een magere run, was een drukke klant bij de plooi, kreeg haar singles en maakte gebruik van tempo om grenzen te krijgen door de vierkante regio in buitenspel. Ze zag er heerlijk uit met de cover drive en gebruikte haar voeten goed om een ​​zes op de grond te smijten.

Yastika, de agressievere van de twee, bereikte prachtige grenzen en zorgde ervoor dat het scorebord tikte toen Australië naar de achterhoede werd geduwd.

Het duo bereikte hun respectievelijke jaren vijftig in 77 ballen om het platform te vormen voor een groot totaal voor India. Maar Yastika viel in de 32e over en pikte een diep achterwaarts punt van Brown uit. Zes overs later kreeg Mithali niet de vereiste verhoging op slog-sweep en sloeg een hole uit naar het diepe mid-wicket op leg-spinner Alana King.

Met Richa Ghosh en Sneh Rana die snel achter elkaar vielen, kwam India in de problemen op 213/6 met nog bijna acht overs te gaan. Maar Harmanpreet en Pooja produceerden de grote hits door een cruciale stand van 64 op slechts 47 ballen neer te zetten, profiterend van de slordige dag op het veld in Australië.

Harmanpreet had het geluk aan haar zijde toen Mooney haar vangst op 34 liet vallen. Harmanpreet veegde en halveerde haar weg om vijftig te bereiken, terwijl Pooja schitterde met een cameo van 34 om India de juiste afwerking te geven die ze nodig hadden.

Met IANS-ingangen

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment