Hogwarts Legacy Releasedatum, gameplay, functies onthuld: alles wat je moet weten

Hogwarts Legacy – het aankomende rollenspel met een open wereld dat zich afspeelt op de Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, een eeuw voor de Harry Potter-jaren – wordt aan het einde van het jaar gelanceerd. De lanceringsdetails van de aankomende game werden gedeeld tijdens een PlayStation State of Play livestream-evenement op 18 maart. Hogwarts Legacy speelt zich af in de tovenaarswereld, een eeuw voor de gebeurtenissen van JK Rowling’s Harry Potter-franchise, en zal aankomen op pc, PlayStation 4 , PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series S/X later dit jaar.

Tijdens het PlayStation State of Play-evenement dat op 17 maart om 14.00 uur PT (03.30 uur IST op 18 maart) werd gestreamd, gaven ontwikkelaars Avalanche Software gamers een kijkje in wat ze konden verwachten van Hogwarts Legacy, inclusief de introductie van de game en zijn veel elementen, van het verhaal tot het maken van personages. Vorig jaar was het onthuld dat Hogwarts Legacy transgender-personages in het spel zou toestaan. Spelers maken kennis met verschillende instellingen en vaardigheden van het spel, waaronder verschillende locaties op Hogwarts zoals kerkers en de keukens, magische wezens, reizen op een bezemsteel, evenals nieuwe personages – zoals de gemene dwerg Ranrok, de krachtige Professor Figg en anderen.

De ontwikkelaars lieten het karaktercreatie-aspect van het spel zien, evenals andere delen van het spel die de gameplay zullen beïnvloeden. Deze omvatten het sorteren in huizen, het vermogen om nieuwe vaardigheden te leren en te upgraden (Talent Points), handige drankjes te brouwen en magische planten te kweken. Gamers krijgen toegang tot verschillende lessen op Hogwarts, waar ze als vijfdejaarsstudent mee gaan doen. De game bevat ook het bekende dorp Hogsmeade, waar gamers ingrediënten, uitrusting en meer kunnen kopen.

Door vaardigheden te leren op Hogwarts kan een speler geruchten onderzoeken over een groeiende koboldenopstand die de veiligheid van de school dreigt te beïnvloeden. De gameplay toont ook sinistere wezens die zijn aangetast door magie, goblins en duistere tovenaars. Het wordt onthuld dat de goblins zich verbonden hebben met duistere tovenaars, maar de gameplay-trailer onthult niet veel meer. Ondertussen laat de trailer verschillende spreuken zien, zoals vloeken, verbluffende spreuken, schildcharmes en betoverde wapens. Gevechten zullen moeten worden aangepast aan de zwakheden van verschillende vijanden om effectief te zijn.

Tijdens de livestream kregen gamers ook de bedieningselementen te zien die konden worden gebruikt in de game, die is opgenomen op een PlayStation 5. De trailer laat zien hoe je vriendschap kunt sluiten met verschillende personages in de game, waaronder studenten die hun verhalen en hun eigen kenmerken hebben . De game bevat ook de iconische Room of Requirement waarmee gamers drankjes kunnen brouwen, planten kunnen zaaien en oogsten en uitrusting kunnen upgraden terwijl ze hun klasgenoten inhalen. De game zal ook dynamisch weer bevatten dat tijdens de trailer werd getoond.

De game wordt later dit jaar tijdens de feestdagen uitgebracht. De populaire game werd voor het eerst aangekondigd in september 2020 en stond gepland voor een release in 2021, maar was… vertraagd tot 2022. Hogwarts Legacy wordt niet geassocieerd met JK Rowling, de auteur van de titulaire Harry Potter-serie, die in 2020 verschillende opmerkingen maakte gezien als transfooben bekritiseerd door velen, waaronder Harry Potter-filmsterren Daniel Radcliffe en Emma Watson.

Hogwarts Legacy komt dit jaar uit op pc, PS4PS5, Xbox Oneen Xbox-serie X.


Leave a Comment