‘Het was een eer om voor India te spelen’-Jhulan Goswami bij 200e ODI-optreden

Auckland: Veteraan India-pacer Jhulan Goswami zei zaterdag dat het altijd een plezier voor haar was om de blauwe trui te dragen wanneer ze de kans kreeg om dat te doen. Goswami’s woorden kwamen voor de start van haar 200ste ODI-wedstrijd voor India tegen Australië in de ICC Women’s Cricket World Cup in Eden Park.

Tijdens de wedstrijd tegen Australië werd Goswami de eerste bowler en de tweede overall in de geschiedenis van het ODI-cricket voor vrouwen die in 200 wedstrijden speelde. De eerste cricketspeler die de grens van 200 wedstrijden in het ODI-cricket voor dames overschreed, was haar oude teamgenoot en Indiase schipper Mithali Raj, die haar een speciale pet overhandigde voordat de wedstrijd begon.

‘Nou, heel erg bedankt allemaal. Het was een eer om voor India te spelen. Het was een genoegen, wanneer ik deze trui heb gedragen. Het is altijd speciaal geweest en ik heb altijd geprobeerd om meer dan 100 procent bij te dragen, of het nu op het veld of buiten het veld is. Hopelijk zullen we het vandaag ook goed doen”, zei Goswami in een video die door de International Cricket Council (ICC) op hun sociale-mediahandvatten werd geplaatst.

Voordat de speciale pet-ceremonie begon, bracht opener Smriti Mandhana een mooi eerbetoon aan Goswami voor het behalen van een mijlpaal in ODI-cricket. “Om als tempo-bowler 200 ODI’s te spelen, denk ik dat het iets ongelooflijks is. Voor ons ben je altijd een drijfveer geweest. Je werkethiek… dat is iets dat we vanaf dag 1 hebben gevolgd sinds we deze kleedkamer zijn binnengegaan.”

Een felicitatiebericht aan Goswami voor het maken van haar 200e ODI-optreden kwam van Harbhajan Singh, de voormalige off-spinner van de Indiase mannen. “200 ODI-wedstrijden is een hele prestatie. Alleen de tweede vrouw om dit te bereiken. Fantastisch @jhulang10. Ga zo door en blijf stijgen”, twitterde Singh.

De Australische allrounder Ellyse Perry prees Goswami voor zijn optreden in 200 ODI’s. “Een ongelooflijke prestatie van een werkelijk geweldige speler en persoon. Gefeliciteerd @JhulanG10, we hebben veel geluk gehad om tegen je te spelen”, tweette Perry.

“Fenomenale uitzichten. 200e ODI-wedstrijd voor @JhulanG10, hartelijk gefeliciteerd door een andere legende @M_Raj03. Een ongelooflijke prestatie. Een strijder. Een legende van het spel. Een inspiratie voor veel jonge talenten over de hele wereld”, tweette voormalig cricketspeler Nooshin Al Khadeer uit India.

Goswami kon haar 200ste ODI-optreden niet memorabel maken toen ze eindigde met cijfers van 0/64 in 9,3 overs, waarbij Australië de wedstrijd met zes wickets won.

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment