Harbhajan Singh over rivaliteit met Ricky Ponting

Ricky Ponting wordt gerekend tot een van de beste spelers die ooit op het cricketveld heeft gelopen. Hij heeft meer dan 27.000 runs gescoord in zijn 17 jaar lange cricketcarrière. Ponting stond bekend om zijn kenmerkende pull-shot en deed het goed tegen zowel spinners als pacers. Echter, net als elke andere speler van welke sport dan ook, had Ponting ook zijn zwakke punten. In zijn geval was het Harbhajan Singh.

De Indiase spinner heeft Ponting 10 keer ontslagen in Test cricket – meer dan enige andere bowler in de geschiedenis van het spel. En onlangs tijdens een gesprek op de Brett Lee-podcast, vertelde Harbhajan over zijn rivaliteit met de voormalige Australische schipper en hoe hij van Ponting zijn konijn maakte.

Harbhajan noemt Ponting een van de grootste om het spel te spelen. Hij ging ook verder met te benadrukken hoe Ponting altijd de bowlers wilde domineren elke keer dat hij naar bat liep

Harbhajan zei dat Ponting de bal verdedigde met “zeer harde handen” en dat dat hem “kwetsbaar” maakte voor zijn bowlen. “Zijn verdediging was niet de beste. Hij verdedigde met harde handen. Dus dat maakte hem kwetsbaar. Mijn bounce was iets wat hij niet zo goed kon spelen als de andere bowlers”, zei Harbhajan.

De rivaliteit tussen Ponting en Harbhajan begon in 1998 tijdens een ODI-wedstrijd tussen India en Australië in Sharjah.

Harbhajan, die toen een 17-jarige was, had Ponting ontslagen door middel van stumping en volgde het op door de Aussie great een legendarisch afscheid te geven.

De rivaliteit tussen de twee werd groter en alleen maar beter. De twee werden vaak gekibbeld op het veld gezien tijdens testwedstrijden tussen India en Australië, waarbij beide spelers betrokken waren.

Niet alleen Ponting, Harbhajan had toen het hout over het hele Australische team toen hij 95 wickets tegen hen claimde in 18 Test-wedstrijden om 29,95. Hij handhaafde de economie van 2,94 en pakte zeven vijf-wicket en drie tien-wicket uitzettingen tegen hen in het langste formaat van het spel.

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment