Geef de verliezen van White Ferns niet de schuld van een gebrek aan mentale weerbaarheid: Bowling Coach Jacob Oram

De bowlingcoach van het Nieuw-Zeelandse damesteam, voormalig Blackcaps-speler Jacob Oram, heeft gezegd dat mensen het vermeende gebrek aan mentale weerbaarheid niet de schuld moeten geven van de reeks verliezen van zijn partij in de aan de gang zijnde ICC Women’s World Cup.

Titelfavorieten Nieuw-Zeelandse vrouwen worstelen om te overleven na drie nederlagen in vijf competitiewedstrijden. De White Ferns hebben tot nu toe slechts vier punten uit vijf wedstrijden en het is een must-win situatie voor hen in de resterende twee wedstrijden.

Ze nemen het zondag op tegen titelverdediger Engeland – een andere kant die hier ondermaats heeft gepresteerd – in de eerste van de twee do-or-die-botsingen.

Oram gaf een eerlijke recensie van hun recente show en zei dat de kant de vaardigheden had om helemaal te gaan. De White Ferns kwamen in het mega-evenement na een zeer succesvolle ODI-serie tegen de tweede plaats van de Women’s World Cup 2017, India, en wonnen met 4-1.

De voormalige tempo bowler zei dat mensen de verliezen van de White Ferns niet moeten wijten aan een gebrek aan mentale weerbaarheid.

“Dat is individueel rennen, met zoiets als mentale vaardigheden kun je geen one size fits all hebben”, vertelde Oram zaterdag aan SENZ Mornings.

“In de wereld van vandaag moet je heel voorzichtig zijn. Betekent mentale vaardigheden dat je je aan je spelplan en mentale weerbaarheid houdt? Betekent het welzijn en geestelijke gezondheid? We leven in een Covid-bubbel, betekent dat mensen fris houden en ervoor zorgen dat mensen mentaal op de goede weg zijn?

“Ik denk niet dat je er zomaar een deken overheen kunt gooien en het allemaal geestelijke gezondheid kunt noemen met betrekking tot wat er aan de hand is. Ik denk dat je een beetje voorzichtig en gevoelig moet zijn om dat te gebruiken,” meende Oram.

Hoewel de 43-jarige Oram mensen waarschuwde om de mentaliteit van zijn team niet te bekritiseren, gaf hij toe dat er iets niet klopte.

“Ik denk dat je ons de laatste tijd veel close-games hebt zien verliezen, en ik denk niet dat het door vaardigheid komt. Ik denk dat we onszelf in deze posities brengen om te winnen en niet over de streep te komen. Of het nu gaat om ‘mentale weerbaarheid’ zonder aanhalingstekens of om onze tactische beslissingen, of het is een bewustzijnskwestie, ik weet het niet zeker.

“Kijk, we hebben de wedstrijd verloren omdat we waarschijnlijk 30/40 runs tekort kwamen waar we hadden moeten zijn en dat is de bottom line. Ik denk dat de splitsing in de weg voor de wedstrijd de achterkant was van onze slagbeurt.”

Oram zei dat hij, in plaats van een post-mortem van de nederlagen te doen, liever zou kijken naar de resterende twee wedstrijden, die “bijna als een eliminator” zijn.

“De wedstrijd van zondag tegen Engeland is bijna een eliminator. Bijna een kwartfinale eigenlijk. Ik weet dat we komend weekend nog steeds Pakistan hebben, maar we moeten het gewoon winnen. Als we dat niet doen, is het zo goed als voorbij voor ons, maar zelfs als we winnen, zal het vanwege de resultaten misschien niet onze kant op vallen”, zei Oram.

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment