Gautam Gambhir herinnert zich toen vrouw Natasha de finale van het WK 2011 afwees

Cricket is een geliefde sport in India, maar je komt vaak mensen tegen die zich niet bewust zijn van de technische aspecten of de omvang van het spel. Verschillende cricketspelers hebben hilarische anekdotes gedeeld over hun vrouw of vriendin die niet op de hoogte is van de sport. De laatste die aan de lijst is toegevoegd, is de ervaren Indiase slagman Gautam Gambhir.

Op Jatin Sapru’s YouTube-show ‘Over and Out’, onthulde Gambhir dat zijn toenmalige vriendin en nu-vrouw Natasha zijn aanbod van gratis tickets voor de WK-finale van 2011 had afgewezen, met de vraag of het “zo belangrijk” was en verklaarde verder dat het was “gewoon weer een spelletje cricket”.

Gambhir vertelde dat toen de Men In Blue de Mohali-wedstrijd tegen Pakistan won en Mumbai bereikte, hij Natasha had gevraagd of ze voor de finale wilde komen. Hierop had ze geantwoord dat haar zus en broer zouden komen, maar dat ze niet de moeite zou nemen om naar Mumbai te reizen.

“Nadat we de Mohali-wedstrijd tegen Pakistan hadden gewonnen en Mumbai hadden bereikt, vroeg ik haar: ‘Wil je naar de finale komen?’. Ze zei ‘Laat me nadenken’ en belde toen terug en zei: ‘Is het zo belangrijk? Het is gewoon weer een spelletje cricket’. Ze zei: ‘Wie neemt de moeite om naar Mumbai te reizen, mijn zus en broer zullen komen.’

“Dus haar zus en broer kwamen en toen we wonnen… realiseerde ze zich pas toen het hele land feest vierde. Ze zei: ‘Waarom viert het hele land feest?’ en ik zei dat we na twintig jaar het WK hebben gewonnen. Zelfs als je het haar nu vraagt, schaamt ze zich dat ze het aanbod voor dat spel heeft afgewezen toen haar zus en broer erbij waren.”

Voor de onervarenen scoorde Gambhir de hoogste score met een briljante 97-run knock-out in die iconische wedstrijd tegen Sri Lanka in het Wankhade Stadium. Voortbordurend op zijn inspanningen en die van het team werd India na 28 jaar wereldkampioen.

Het is iedereen bekend dat Gambhir zijn huwelijk uitstelde tot na het toernooi. Na de historische overwinning van India stapte hij in het huwelijksbootje met Natasha tijdens een privéceremonie op 28 oktober 2011. Het paar is gezegend met twee meisjes.

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment