Fielders steunde de bowlers niet toen het nodig was, voelt Mithali Raj na nederlaag tegen Australië

De Indiase aanvoerder Mithali Raj betreurde een slechte dag voor de bowlingafdeling in hun ICC Women’s Cricket World Cup-wedstrijd tegen Australië in Eden Park.

Na 277/7 te hebben gemaakt op een nieuw veld met korte vierkante en rechte afmetingen, vond India het moeilijk om het totaal te verdedigen tegen een ongeslagen Australische kant.

De bowlers gaven te veel breedte, waardoor de Australische slagvolgorde, met name wicketkeeper Alyssa Healy en aanvoerder Meg Lanning er het beste van maakten door respectievelijk 72 en 97 te scoren.

Hoewel India de verdediging naar de finale overnam, konden ze niet over de streep komen toen Beth Mooney twee vieren sloeg en een brace maakte om een ​​overwinning van zes wicket te behalen.

“Als je verliest, heb je altijd het gevoel dat je 10-15 runs tekort komt. Misschien waren de Australiërs door de manier waarop ze begonnen, vooruit en steunden de veldspelers de bowlers niet wanneer dat nodig was. Het was een van die dagen waarop de bowlingeenheid het niet goed deed, maar dat was de afgelopen vier tot vijf wedstrijden wel het geval”, zei Mithali tijdens de presentatieceremonie na de wedstrijd.

Met India als vierde op de puntenlijst met twee overwinningen en drie nederlagen, moeten ze de komende week winnen van respectievelijk Bangladesh en Zuid-Afrika in Hamilton en Christchurch om een ​​sterk argument te presenteren voor het bereiken van de halve finales.

“Het heeft te maken met de meisjes die in de competities in Australië spelen en dat brengt veel exposure met zich mee door met de beste spelers te spelen. Ervaring helpt.

“Het slaan kwam goed vandaag, maar het bowlen kreeg wel een klap. De volgende twee wedstrijden worden erg belangrijk en we willen het op alle afdelingen goed doen. We hebben onszelf in die positie gebracht, maar de volgende twee wedstrijden is een must-win voor ons.”

Mithali, die topscorer was met 68, tekende zijn handtekening door de Indiase supporters te bedanken en prees de ervaren gangmaker Jhulan Goswami voor het bereiken van de mijlpaal van 200 ODI-optredens. Tijdens haar slag met drie vieren en een zes op de grond, evenaarde Mithali ook het record voor de meeste meer dan vijftig scores door een slagvrouw in de Women’s Cricket World Cup, gelijk aan de voormalige Nieuw-Zeelandse cricketspeler Debbie Hockley op 12.

“Bedank alle mensen, de Indianen die ons vandaag zijn komen steunen. De ervaring die ze ons door de jaren heen opdoet. Ongelooflijke prestatie voor een snelle bowler om meer dan 200 spellen te spelen. Er is veel discipline voor nodig, ze is zeker een rolmodel voor veel jonge meisjes in India.”

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment