Dinyar Workingboxwalla bottelt geheimen voor de huid van filmsterren

Dinyar Workingboxwalla, meer dan 70 holistische schoonheidsexpert, besluit eindelijk zijn drankjes te verkopen na 50 jaar onderzoek

Dinyar Workingboxwalla, meer dan 70 holistische schoonheidsexpert, besluit eindelijk zijn drankjes te verkopen na 50 jaar onderzoek

Was je een zware bloeder?’ vraagt ​​Dinyar Workingboxwalla, Mumbai’s meest ervaren schoonheidstherapeut en auteur van verschillende schoonheidsboeken. Hij bezoekt Delhi voor de lancering van Beauty by Bie, zijn huidverzorgingsassortiment, mede opgericht met sieradenontwerper Queenie Singh. Terwijl hij in mijn huid knijpt en prikt, vermoedt hij nauwkeurig dat ik een onopgeloste holte heb en me die dag bijzonder angstig voelde. Wat me het meest verbaasde was niet alleen dat hij op de hoogte was van mijn zware menstruatie (ik had endometriose graad IV), maar ook dat de vraag in de verleden tijd werd gesteld, wat inhield dat hij ook kon zien dat ik niet meer hevig bloedde (post- hysterectomie).

Zijn microscopische observatievaardigheden, holistische benadering en op wetenschap gebaseerde protocollen zorgen ervoor dat hij zich onderscheidt in het zeer binaire schoonheidsscenario van vandaag, scherp verdeeld, met procedures, injectables en op wetenschap gebaseerde actieve stoffen aan de ene kant, en ‘schone’ ingrediënten die worden verkocht op basis van angst , op de andere. Het is geen verrassing dat hij geliefd is bij zijn uiterst loyale klanten als hij de echte oorzaak van een slechte huid onderzoekt.

Schoonheid door Bie

Schoonheid door Bie | Fotocredit: speciaal arrangement

Groeipijn

Workingboxwalla, 71, is zelf geen onbekende in de pijn die wordt veroorzaakt door een slechte huid. Hij leed aan ernstige cystic acne op slechts 11 jaar oud. “Ik had niet alleen hobbels op mijn gezicht, maar ook op rug, borst en dijen”, zegt hij. “Ik heb in mijn vormende jaren zoveel vernedering moeten doorstaan ​​dat ik zelfs vandaag nog de camera uit de weg ga.” Om zijn huid schoon te maken, werd hem gevraagd om 501 wasmiddelzeep en een zuivere zure toner te gebruiken om zijn gezicht schoon te maken, alleen gekookt voedsel te eten, terwijl sommige artsen zelfs suggereerden dat masturbatie de oorzaak was van de ernstige acne. Op 25-jarige leeftijd, gefrustreerd door zijn toestand, besloot Workingboxwalla zichzelf te onderwijzen. Daarna volgde een tweeënhalfjarige opleiding aan het in New York gevestigde Wilfred College of Cosmetology. Het kostte hem anderhalf jaar om zijn acne onder controle te krijgen.

Later schreef hij zich in voor een groot aantal cursussen die zijn referenties als schoonheidstherapeut hebben opgebouwd, waaronder een INFA-cursus (International Federation of Aesthetician), de gouden standaard voor schoonheidsprofessionals over de hele wereld. Hij richtte zijn kliniek op in het begin van de jaren ’70 en heeft sindsdien een trouwe aanhang gekregen van klanten die hem generatie na generatie bezoeken, waaronder filmsterren als Bollywood-acteurs Shakila, Mumtaz, Padmini Kolhapure en Twinkle Khanna. Zelfs Mickey Contractor was een van zijn studenten voordat hij een van de meest gevierde make-upartiesten van het land werd.

Queenie Singh

Queenie Singh | Fotocredit: speciaal arrangement

Energie uitwisseling

De klanten van Workingboxwalla komen niet alleen voor zijn schoonheidstherapieën, maar ook voor zijn geruststellende aanwezigheid en ‘helende handen’, een uitdrukking die synoniem is geworden met zijn gezichtsbehandelingen. “Sinds ik in 1986 zijn kliniek begon te bezoeken, hielp hij mijn huid volledig te zuiveren; zelfs vandaag heb ik vreemden die naar me toe komen met complimenten”, zegt Sunita Bafna, een huisvrouw in Mumbai.

Sharmila Bharwani, een sub-makelaar in Mumbai, die hem al meer dan drie decennia bezoekt, herhaalt soortgelijke gevoelens. “Hij hielp mijn huid schoon te maken na een zware aanval van acne op 17-jarige leeftijd.” Maar nadat ze in de menopauze was gekomen, begonnen de oude acnelittekens weer te verschijnen vanwege het vetverlies, en ze bezocht hem regelmatig opnieuw. “De afgelopen twee jaar kreeg ik wekelijkse gezichtsbehandelingen die mijn gezicht volledig hebben geherstructureerd, waardoor het er strak, glad en gebeeldhouwd uitziet.”

“Ik heb geen mooie namen voor mijn gezichtsbehandelingen”, zegt de 70-jarige schoonheidsexpert. Elke behandeling is maatwerk, waarbij rekening wordt gehouden met de huidconditie van de cliënt. Het begint met een grondige reiniging, daarna ampullen van therapeutische kwaliteit met ingrediënten zoals fruitstamcellen of zijdeproteïnen, gevolgd door een massage en masker. “De huid verandert van vorm afhankelijk van het seizoen, stressniveaus en zelfs de tijd van de maand”, zegt hij. De gezichtsbehandelingen, die maximaal Rs 7.000 kosten, zijn de primaire focus van zijn kliniek.

Schoonheid door Bie

Schoonheid door Bie | Fotocredit: speciaal arrangement

Zachte weg naar huidverzorging

Wat ik het leukst aan hem vind, is dat hij geen agenda heeft, het maakt hem niet uit wie je bent – je zou geld of status kunnen hebben, maar als je in zijn kliniek bent, moet je in de rij wachten, net als de anderen, ” zegt Queenie Singh. De kliniek zelf staat in schril contrast met de glas-en-chroom salons van vandaag. Het is een bescheiden appartement met één slaapkamer, dat ook zijn huis is, in Lamington Road in Mumbai, gerund door hem en een enkele assistent die er alleen is om gezichtsmaskers aan te brengen en te verwijderen. “Zijn waarden bestaan ​​niet in de wereld van vandaag”, voegt ze eraan toe.

Terwijl hij ervoor koos om al die tijd solo te gaan, geeft Workingboxwallae eindelijk zijn schoonheidsgeheimen vrij op de markt, waar mensen buiten zijn klantenlijst van profiteren. Hoewel hij zijn scherpzinnige observaties niet kan bottelen, heeft hij de formules waar hij al 50 jaar aan werkt, gebotteld met zijn nieuwe huidverzorgingslijn – Beauty by Bie. De producten zijn vegan, dierproefvrij, glutenvrij en bevatten natuurlijke ingrediënten met moderne formuleringen. Ze zijn ook goedgekeurd door de FDA. Mijn persoonlijke favorieten zijn de Melt-Away Gel-to-Milk Cleanser (Rs 1.249) die emulgeert zodra je het aanraakt met water of de ultralichte Halo Face Oil (Rs 3.799) met saffraan, marula en moerasbloemzaadolie.

Maar buiten de huidverzorging en deskundige gezichtsbehandelingen, waardeer ik waar hij voor staat. Vooral in het huidige schoonheidsscenario waarin invasieve procedures agressief op de markt worden gebracht voor een steeds jonger publiek, laat hij ons zien dat er inderdaad een zachtere weg is om mooi te zijn.

Vasudha Rai heeft geschreven: Glow: Indiase gerechten, recepten en rituelen voor schoonheid van binnen en van buiten en blogs atvbeauty.co.

Leave a Comment