Chetan Sakariya herinnert zich ‘met liefde’ de onvergetelijke les die hij van Ben Stokes heeft geleerd

De Indian Premier League (IPL) heeft sinds de oprichting in 2008 niet alleen veel jongeren de kans gegeven om cricket te spelen met enkele van de grootste namen in het spel, maar heeft ook de kans gegeven om te leren van “grote spelers”.

Chetan Sakariya, die vorig jaar werd gekocht door de Rajasthan Royals voor Rs 1,2 crore, herinnerde zich “met liefde” de onvergetelijke les die hij kreeg van de allround ster Ben Stokes en hoe het zijn zelfvertrouwen een boost gaf, meldde cricket.com.

In een interview zei Sakariya dat het eerste IPL-seizoen voor velen vol “lessen en herinneringen” zit. Herinnerend aan het korte gesprek dat hij met Stokes had, zei de opkomende gangmaker dat hij goed aan het bowlen was met de nieuwe bal. Maar in zijn derde over van de wedstrijd kreeg hij nogal wat runs toe, waaronder een no-ball, waardoor hij teleurgesteld was.

“Ik heb het mis in mijn derde over waarin ik zowel goede als slechte ballen bowlde, inclusief een no-ball. Ik ging te ver op een moment dat het spel al uit onze handen gleed en we het ons niet konden veroorloven om extra runs te lekken”, zei hij.

Sakariya, en voegde eraan toe hoe zijn ervaren teamgenoot Stokes naar hem toe liep om zijn eigen ervaring te citeren en hem eraan te herinneren dat niet alle leveringen bedoeld zijn als goede ballen. De Engelse international, die nu een van de beste allrounders in alle formaten is, vertelde hem hoe Carlos Braithwaite vier opeenvolgende zessen van zijn leveringen schoot tijdens de 2016 T20 World Cup-topclash en het spel gleed weg om uiteindelijk West-Indië te winnen.

“Hij liep van oudsher naar me toe en vertelde me dat ik geen misdaad had begaan door een no-ball te bowlen en dat elke bowler af en toe overschrijdt”, voegde Sakariya eraan toe.

“Hij herinnerde me ook aan de 20 runs die hij toestond in de laatste over van de T20 World Cup-finale om te benadrukken dat niet alle leveringen per se goed hoeven te zijn. Dat is een gesprek dat ik me met plezier herinner”, voegde hij eraan toe.

Ondertussen begint de 15e editie van de IPL vanaf 26 maart in India en zal Stokes’ deelname dit jaar niet zien. De alleskunner heeft zich eerder dit jaar afgemeld voor de megaveiling. Aan de andere kant bereikte Sakariya, die thuis persoonlijke tragedies leed, nieuwe hoogten in zijn cricketcarrière. De gangmaker maakte vorig jaar juli zijn debuut voor Team India tegen Sri Lanka. Hij kreeg zelfs een groter contract van Rs 4,2 crore van de Delhi Capitals voor IPL 2022.

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment