CBSE Class 12th Term-1 resultaten 2022 vrijgegeven

NIEUW DELHI: CBSE heeft op zaterdagavond de resultaten van Klasse 12 Term-1 vrijgegeven, waarmee een einde kwam aan meerdere speculaties over de datum. Net als de resultaten van klas 10 zijn deze niet rechtstreeks toegankelijk voor studenten. Het centrale bestuur heeft theoriecijfers voor Term-1 naar scholen gestuurd, waartoe directeuren/leraren toegang hebben via hun SHIKSHA-inlog-ID. Er is geen ‘verbod’ van CBSE’s kant om deze cijfers met studenten te delen.

Gefeliciteerd!

Je hebt met succes je stem uitgebracht

CBSE noemt dit officieel geen “resultaten”, omdat dat de totale cijfers van Term-1, Term-2 en practica/internals zal omvatten. Ook moet het gewicht van beide termen worden bepaald.

CBSE Class 12th Term-1 examen begint Vanaf 1 december 2022 tot
CBSE Class 12th Term-1 examen eindigt 22 december 2022
CBSE Klasse 12e termijn-1 Resultaatdatum 19 maart 2022
CBSE Class 12th Term-II examen begint Van 26 april 2022 tot
CBSE Class 12th Term-II examen eindigt 15 juni 2022

Daarom verwijst CBSE eenvoudigweg naar deze cijfers als “prestaties”, zodat scholen een idee kunnen hebben van hoe hun leerlingen het hebben gedaan.

“CBSE is begonnen met het sturen van prestaties van leerlingen van klas XII naar scholen. Studenten kunnen contact opnemen met hun respectievelijke scholen”, zei een hoge CBSE-functionaris.

Studenten kunnen contact opnemen met hun school en kennismaken met hun Term-1-theoriecijfers. Details van het herstelsysteem en de protocollen zullen naar verwachting later vandaag worden vrijgegeven.

Studenten die zijn verschenen in het CBSE Class 12-examen van semester 1 kunnen hun scores van de scholen krijgen. CBSE heeft de scores niet online vrijgegeven op de officiële website van het bestuur.

Er zijn veel scholen die de resultaten nog niet in hun login-ID’s hebben ontvangen. Een soortgelijke vertraging deed zich ook voor bij klasse 10 resultaten, die rond 11.30 uur ‘s nachts werden vrijgegeven. Dit leek echter meer een technisch server-gerelateerd probleem te zijn, aangezien elke school in de vroege ochtend de resultaten had ontvangen.

Vorig jaar maakte het CBSE bekend dat de bestuursexamens voor 2022 in twee termijnen worden afgenomen. Tussen 30 november en 11 december vorig jaar werden de Term-1-examens voor de hoofdvakken afgenomen.

De Council for Indian School Certificate Examinations had op 7 februari de resultaten van zowel Klasse X als Klasse XII samen bekendgemaakt.

Eerder, op 12 maart, had de CBSE het datumblad vrijgegeven voor Class 10 en Class 12 Term-II Board Examination 2022. De CBSE Class 10 en 12 examens beginnen vanaf 26 april 2022.

Volgens de CBSE-melding worden de examens in eenploegendienst afgenomen en beginnen ze vanaf 10.30 uur. Omdat de scholen vanwege de pandemie gesloten waren, heeft de CBSE meer ruimte tussen de twee papieren gegeven voor bijna alle vakken in beide klassen .

Het bestuur had op 12 maart 2022 de resultaten van het eerste semester voor klas 10 aan de scholen gecommuniceerd.

CBSE Class 12th Term-1 Resultaat 2022: Belangrijke punten

De Term-1-examens werden volgens schema uitgevoerd. De prestaties van de studenten in Term-1-examens werden volgens schema uitgevoerd. Prestaties van de studenten in Term-I-examens worden nu aan de scholen gecommuniceerd. De volgende belangrijke informatie kan door alle betrokkenen worden genoteerd voor noodzakelijke actie: –

1) Het bestuur informeert de scholen alleen op collectieve wijze over de theorieprestaties van hun leerlingen van klas XII. De prestaties van de individuele leerling worden dan ook niet op de website gepubliceerd.

2) De informatie over de prestaties van studenten is gebaseerd op de prestaties van de studenten die door de scholen zijn geüpload. In de vakken waar de beoordeling niet door de scholen is gedaan, zijn de prestaties op basis van het scannen van OMR-bladen aan de scholen gecommuniceerd.

3) Om het verschil in moeilijkheidsgraad tussen reeksen vragenpapieren in examens van het eerste semester zoals Spaans enz. of moeilijkheid in een bepaalde reeks / staat / regio aan te pakken, zal de nodige actie worden ondernomen op het moment van voorbereiding van het eindresultaat na Termijn II examens.

4) In het geval dat de studenten hun examens hebben gemist vanwege Covid of vanwege deelname aan nationale/internationale sport/olympiades enz. is er geen uitvoering van de examens van Term-I gecommuniceerd. Hun prestaties zullen echter worden beoordeeld op basis van prestaties in Term-II-examens in overeenstemming met circulaire nr. CBSE/Coord/Sport/2021-22 dd 09/11/2021.

5) Alleen de theorieprestaties zijn gecommuniceerd naar de scholen. De informatie over praktijk/project/interne toetsing is al bij de scholen aanwezig.

6) Omdat het alleen Term-I is, wordt er nu geen Mark Sheet cum Passing Certificate uitgegeven. Er wordt slechts één Mark Sheet cum Passing Certificate afgegeven na het examen van Term II om gelijk te zijn aan de eerdere resultaten.

Dit omvat alleen de totale cijfers van zowel de voorwaarden als per weging bepaald voor de examens van Term-I en Term-II.

7) Het gewicht van Term-I en Term-II wordt bepaald op het moment van declaratie van het resultaat van Term-II en dienovereenkomstig zal de uiteindelijke prestatie worden berekend.

8) Het resultaat van klasse-XII wordt pas bekendgemaakt na examens van het tweede semester, waarbij de kandidaten in de categorie Essential Repeat/ Compartment/Pass enz. worden geplaatst.

9) Examencentra worden in periode II opnieuw toegewezen. Studenten verschijnen alleen uit de examencentra die aan hun school zijn toegewezen. Er wordt geen examencentrum gewijzigd in het examen van Periode II.

10) Het compartimentonderzoek wordt uitgevoerd op basis van de syllabus van de examens van het tweede semester.

11) In het geval van de Patrachar Vidyalaya/Private-kandidaten, zullen de studenten alleen verschijnen in het examen van Term II, hun cijfers voor Praktijk en Theorie zullen naar rato worden toegekend.

12) In alle gevallen waarin problemen zijn gemeld in de vragenformulieren of beoordelingsschema’s, is de nodige zorgvuldigheid betracht door het bestuur en zijn de prestaties van de studenten door het bestuur berekend/herberekend, rekening houdend met de herziene antwoordsleutel waar van toepassing of op passende wijze punten toegekend voor gevallen vragen, rekening houdend met de academische interesses van de studenten.

13) Maatregelen volgens de regels inzake oneerlijke middelen, sub-judice gevallen, niet in aanmerking komend en resultaat na zaken enz. zullen worden genomen op het moment van de definitieve resultaten. Dergelijke kandidaten mogen momenteel verschijnen in Term-II-examens.

14) Het online mechanisme voor geschillenbeslechting voor examens van termijn I wordt met onmiddellijke ingang beschikbaar gesteld. Studenten kunnen de geschillen naar hun school sturen en scholen kunnen het gecombineerde geschil naar het CBSE sturen. De online faciliteit voor geschillenbeslechting is beschikbaar tot 31.03.2022. Geschillen zullen echter samen met het verificatieschema worden beslist na de verklaring van het resultaat van Term-II.

15) De prestaties van de leerlingen van 62 scholen zijn voorlopig gecommuniceerd en worden onder de loep genomen.Leave a Comment