Brian Lara is het niet eens met Ravichandran Ashwin over de Mankad-beweging van MCC

Onlangs heeft de MCC enkele wijzigingen aangebracht in de spelregels. Onder hen was een tweak waardoor de Mankad gelegitimeerd werd. Ja, de non-spits opraken werd verplaatst van ‘oneerlijk spel’ naar wet 38. Deze zet beviel de Indiase off-spinner Ravichandran Ashwin, die zelf had ingezet tegen Jos Buttler in IPL 2019. Maar Stuart Broad is naar buiten gekomen met kritiek op de MCC in deze groet. Ook in de oppositie is de West-Indische grote Brian Lara.

“Ik heb nog steeds het gevoel dat het niet in de geest van het spel is”, vertelde Lara Sportster toen hem werd gevraagd naar zijn mening over de MCC-uitspraak.

Eerder probeerde Ashwin zijn mede-bowlingspelers over deze kwestie te overtuigen, door te zeggen dat het niet opraken van een niet-spits hen zwaar zou kunnen veroorzaken.

“Mijn beste mede-bowlingspelers, begrijp het alstublieft. De extra stap die de niet-spits zet, kan uiteindelijk je hele carrière vernietigen’, zei Ashwin, die een debat over de legitimiteit van de tactiek had aangewakkerd door de Engelse Jos Buttler in een wedstrijd in de Indiase Premier League in 2019 te ontslaan, in een YouTube-video.

“Als de niet-spits in staking gaat vanwege die extra stap die hij neemt, kan hij een zes slaan. Terwijl de huidige spits er misschien uit is gestapt. Als je een wicket neemt, zul je groeien in je carrière, terwijl als je een zes krijgt, je carrière naar beneden kan gaan. Dus de impact is enorm”, zei Ashwin verder.

Na al die jaren kritiek te hebben gehad op zijn controversiële bowler’s end-run van Buttler, hoopte Ashwin dat mensen hem nu niet meer belachelijk zouden maken, vooral nu hij een teamgenoot is geworden van de Engelse allrounder bij de Rajasthan Royals.

“Tijdens mijn schooltijd, als een jongen geïnteresseerd was in een meisje, riepen hun vrienden de naam van de jongen als het meisje voorbijkwam. Op dezelfde manier als ik speel, roept het publiek ‘Buttler, Buttler’ als ze me zien. Waarom doen jullie dat? We zijn nu teamgenoten, jongens.

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment