Brathwaite, Blackwood scoren tonnen terwijl West-Indië krachtig antwoord geeft aan Engeland

Schipper Kraigg Brathwaite en slagman Jermaine Blackwood van de middenklasse verpletterden mooie eeuwen toen West-Indië een passend antwoord gaf op het gigantische totaal van 507/9 van Engeland in de eerste innings van Engeland, en bereikte 288/4 bij stompen op dag 3 bij de Kensington Oval op zaterdag (IST) .

De gastheren volgen echter nog steeds het door Joe Root geleide Engeland met 219 runs die dag 4 ingaan.

De aanvoerder en vice-kapitein van West-Indië kwamen voor hun zijde en sloegen samen voor 411 ballen in een uitstekende stand van 183 runs die de aanval van de toeristen onder druk zette.

Brathwaite, wiens gruizige ongeslagen 109 van 337 ballen kwam, scoorde zijn 10e Testton.

Nachtwacht Alzarri Joseph zal zich op de vierde ochtend in het midden weer bij hem voegen na het late ontslag van Blackwood aan parttimer Dan Lawrence voor 102.

West-Indië was op 71/1 hervat, met nog 436 runs achter. En het patroon voor de ochtend was al vroeg vastgesteld toen de Engelse spinner Jack Leach aan de ene kant bleef bowlen en de zeelieden aan de andere kant ronddraaiden. Het was Leach die de eerste doorbraak kreeg, met Shamarh Brooks die een korte bal rechtstreeks naar Chris Woakes speelde op het punt, waarmee een einde kwam aan wat een veelbelovende 39-run knock-out was geweest.

Nkrumah Bonner voegde zich bij Brooks terug in het paviljoen toen hij vooraan vast kwam te zitten door Ben Stokes voor een 33-ball negen. De West-Indische centurio uit Antigua beoordeelde het, maar de oorspronkelijke beslissing bleef staan ​​toen de bal langs de rand kroop en de bovenkant van het midden op DRS doorsneed.

Jermaine Blackwood overleefde tot de lunch om West-Indië 114/3 te verlaten na een relatief langzame ochtend, met kapitein Brathwaite nog steeds in het midden op 44 not out.

West-Indië genoot van de betere middagsessie, ondanks dat Leach aan de beurt was en Saqib Mahmood een omgekeerde swing vond met de oude bal. Blackwood kreeg uitstel toen Engeland en Stokes tegen een herziening kozen, met herhalingen die aantoonden dat de niet-uitgaande lbw-beslissing ongedaan zou zijn gemaakt.

De vice-kapitein van West-Indië smeedde de hele middag samen met zijn schipper een uitstekende samenwerking. Brathwaite bereikte zijn halve eeuw kort na de herstart en Blackwood bereikte kort voor de thee een eigen 50.

Engeland pakte de nieuwe bal zo snel mogelijk, waarbij Woakes de aanval leidde en Leach de kans kreeg om te proberen wat extra bocht te nemen en van de verse kers naar de andere te stuiteren. Maar Brathwaite (79 niet uit) en Blackwood (50 niet uit) waren er nog steeds bij de thee, met de score op 196/3.

Engeland dacht dat ze de doorbraak hadden waar ze zo wanhopig naar hadden gestreefd toen Mahmood Blackwood na de pauze opruimde met een schoonheid, een dompelende yorker die de stronken ontwortelde. Maar de debutant was overgestapt, Blackwood uitstel van betaling gegeven en het wachten van de zeeman op een eerste Test-match wicket verlengd.

En kapitein Brathwaite bracht zijn zuurverdiende eeuw voort met een os achter vierkant voor twee, en bereikte zijn 10e Test honderd van 278 ballen. Naarmate de dag vorderde en de heads warm begonnen te worden, leidde een woordenstrijd tussen Blackwood en Stokes ertoe dat de umpires erbij betrokken raakten en met de Engelse bowler gingen praten.

Maar Blackwood behield zijn kalmte en liep verder naar zijn honderdtal, dat hij bereikte met een wijde snee. Het was de derde eeuw van de Test voor de 30-jarige en zijn tweede tegen Engeland, een volle zes jaar na zijn eerste.

Engeland verbrak uiteindelijk het partnerschap van 183 runs, maar het was niet een van de vijf eerstelijns bowlers die het wicket kreeg. Parttimer Lawrence’s draaiende bezorging bedroog Blackwood en liet hem voor de deur vast komen te zitten. Nachtwaker Joseph zorgde ervoor dat zijn team tot het einde kwam en West-Indië zal op 288/4 hervatten na een geweldige dag met de knuppel, maar nog steeds 219 minder dan Engeland’s eerste innings-score met nog twee dagen van de test te gaan.

Korte scores: Engeland 507/9 uitgeroepen tegen West-Indië 288/4 (Kraigg Brathwaite 109 niet uit, Jermaine Blackwood 102).

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment