Akhtar herinnert zich zijn vurige veldslag met Ponting

De doorlopende tournee van Australië door Pakistan is een van de belangrijkste gespreksonderwerpen in de cricketkring. Na een saaie ontmoeting in Rawalpindi, bracht de onlangs afgesloten Karachi-test de interesse van fans terug in de serie, die na 28 lange jaren plaatsvindt.

Voorafgaand aan de laatste confrontatie liep de Pakistaanse tempolegende Shoaib Akhtar door de geheugensteeg en deelde hij een anekdote over zijn duel met de voormalige Australische kapitein Ricky Ponting tijdens de testserie Down Under in 1999.

Pakistan stond al met 0-2 achter tegen een formidabel Australië in de testreeks. In de laatste ontmoeting in Perth wilde Akhtar in zijn eentje een overwinning behalen voor zijn team, terwijl hij genoot van de aangeboden veerkracht.

LEES OOK | IPL 2022: van ‘Sir’ Ravindra Jadeja tot Ruturaj Gaikwad – vijf CSK-spelers om op te letten

“Tijdens de testwedstrijd dacht ik [if nothing is happening] laten we iemand pijn doen. Daarom wierp ik de snelste spreuk. Ik wilde zien of Ricky mijn tempo kon evenaren en ik was met opzet uitsmijters aan het bowlen [to] kijken of ik hem kon verslaan, maar daarvoor had ik hem nog nooit met mijn snelheid verslagen’, zei Akhtar in een interview met Sydney Morning Herald.

“Als het niet Ricky Ponting was geweest … zou ik de zijne hebben gehakt” [the batsman’s] hoofd weg omdat het razend snel was, “voegde hij eraan toe.

Akhtar, ook wel bekend als de Rawalpindi Express, herinnerde zich de tijd dat Australië onder leiding van Mark Taylor voor het laatst in 1998 naar Pakistan reisde. Hij zei dat zijn agressieve benadering met de bal in de hand door de bezoekers algemeen werd gewaardeerd.

“[They loved] mijn agressie omdat ze denken dat ik een Pakistaan ​​ben met de houding van een Australiër’, zegt Akhtar. “Ik heb het ze gegeven. In de serie 2005, ik en [Justin] Langer kreeg ruzie. Ik en [Matt] Hayden kreeg ruzie. Het is verbaal, niet fysiek. Ik wilde mijn talent laten zien [and show] dat ik beter ben dan jij.

LEES OOK | ‘Dat wordt moeilijk voor Rohit’: voormalige AUS-spinner benadrukt grotere uitdagingen voor IND-kapitein

“Ze wilden daar gladiatoren. Tegenwoordig zijn ze erg zacht. Ik denk niet dat de agressie er nu zo veel is. Ik weet niet waarom. Ik ben ouderwets, zoals Ian Chappell. Ik wil onbeperkt bouncers. Bodyline-bowlen moet worden toegestaan. Waarom niet? Ik wil wat karakter.

“Ik ben beste vrienden geweest met Brett Lee en ik respecteerde Ricky Ponting,” zei hij.

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment