West-Indië houdt zenuwen vast om te verdedigen 140

West-Indische bowlers Hayley Matthews en Afy Fletcher produceerden geweldige spreuken toen het team erin slaagde een klein totaal te verdedigen en volledige punten te verdienen in de ICC Women’s World Cup-wedstrijd tegen Bangladesh op de Bay Oval hier op vrijdag.

De door Stafanie Taylor geleide West-Indië verdedigde 140/9 en bundelde de ruige WK-debutanten voor 136 met slechts drie ballen over in een thriller.

Lees ook: Connell krijgt medische hulp na instorten

West-Indië is gestegen naar de derde plaats op de tafel met zes punten uit drie overwinningen uit vijf, terwijl Bangladesh zevende staat met twee punten uit vier wedstrijden.

Uiteindelijk kwam het neer op de laatste zes ballen in Tauranga, met ervaren West-Indische schipper Stafanie Taylor (3/29) die naar Nahida Akter (25 niet uit) bowlde en Bangladesh nog steeds acht runs nodig had voor de overwinning met slechts één wicket in de hand .

Taylor leverde opnieuw voor haar land wanneer dat nodig was, toen Fariha Trisna voor een eend viel op de derde bal van de over om West-Indië de nipte overwinning te bezorgen.

Het was een gepolijst optreden met de bal van spinners Hayley Matthews (4/14) en Afy Fletcher (3/29) die het grootste deel van de schade voor West-Indië aanrichtten, terwijl wicketkeeper Shemaine Campbelle (53 niet uit) ook goed presteerde om te helpen tempo een slagbeurt die geen grote hoogten bereikte.

Spinners uit Bangladesh Salma Khatun (2/23) en Akter (2/23) kunnen hun hoofd hoog houden, waarbij schipper Nigar Sultana (25) de gelijke topscorer opduikt in wat een teleurstellende slagprestatie van de subcontinentale zijde was.

Het was een geval van wat had kunnen zijn voor het ruige Bangladesh-team, dat faalde in het kapitaliseren van een uitstekende inspanning met de bal en in het veld toen ze de klemmen op een sterke West-Indische batting-opstelling zetten.

Campbelle’s halve eeuw was het enige hoogtepunt met de knuppel voor de winnaars, waarbij Deandra Dottin (17), Matthews (18) en Taylor (4) allemaal goedkoop vielen.

West-Indië moest vroege wickets nemen om enige kans te maken en het was Matthews die optrad toen dat nodig was toen ze Shamima Sultana LBW voor een eend ving in de openingsfase van de achtervolging.

Fargana Hoque (23) en Sultana keken zelfverzekerd naar de vouw toen ze de score naar 60/2 brachten, maar Fletcher’s three-wicket-haul tijdens de middle overs zette de wedstrijd op zijn kop toen de score snel naar 60/5 ging.

Matthews keerde terug om nog twee wickets op te halen – inclusief de belangrijkste hoofdhuid van Sultana – voordat Taylor in de finale doorkwam met de goederen om het resultaat te bezegelen.

Korte scores: West-Indië 140/9 in 50 overs (Shemaine Campbelle 53 niet uit; Salma Khatun 2/23, Nahida Akter 2/23) versloeg Bangladesh 136 in 49,3 overs (Nigar Sultana 25; Nahida Akter 25 niet uit; Hayley Matthews 4 /15, Afy Fletcher 3/29, Stafanie Taylor 3/29) met vier runs.

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment