Wereldbeker Dames: we moeten werken aan onze stakingsrotatie

De aanvoerder van Bangladesh, Nigar Sultana, betreurde vrijdag het gebrek aan slagpartnerschappen van haar team in hun kleine verlies van vier punten tegen West-Indië in Bay Oval. Na indrukwekkend te zijn geweest in het beperken van West-Indië tot 140, had Bangladesh vier partnerschappen gelijk aan of meer dan 25.

Maar geen enkele was groot genoeg om ze naar hun tweede opeenvolgende overwinning in het toernooi te brengen. Qua individuele prestaties kon geen van de slagmensen meer dan 25 maken, de hoogste score in de achtervolging van Bangladesh door Sultana en een ongeslagen Nahida Akter.

“We hebben de laatste twee wedstrijden hier gezien. Dus we zagen dat de spinners hier domineren en we waren net van plan hetzelfde te doen. De bowlers deden het vandaag echt goed om de West-Indische slagmensen in een behoorlijk totaal te houden, wat ongelooflijk is. Als we de partnerschappen in het slaan hadden kunnen opbouwen, had het anders kunnen zijn”, zei Sultana op de virtuele persconferentie na de wedstrijd.

Sultana wees verder op het consumeren van veel dot balls en het verliezen van wickets in een cluster (drie wickets op 60 runs en twee wickets op 85 runs) als andere factoren die een rol speelden bij het verlies van Bangladesh. “Ik weet dat de openers ons de beste start gaven van de laatste drie wedstrijden. Shamima (Sultana) viel vandaag neer, maar de back-to-back wickets, het heeft ons veel gekost en ik denk dat als we twee partnerships hadden kunnen opbouwen, minstens 20-run partnerships, het resultaat misschien anders zou zijn geweest.”

“We moeten werken aan onze stakingsroulatie. We namen veel ballen om de innings te starten en zelfs in het midden van de overs toen we honkslagen of roterende stakingen moesten nemen, was het er niet.”

Sultana geloofde ook dat het duur was voor Bangladesh om West-Indië 70 runs te laten scoren in de laatste 15 overs. “Ik denk dat in een cricketwedstrijd teams het op de een of andere manier misschien opgeven en soms bouwen ze een partnerschap op. Het is gebeurd, maar ik denk dat we ze vanaf het begin onder druk hebben gezet. Ze hebben een zeer goede score neergezet in de laatste 15 overs. Daar moeten we aan werken. Ik denk dat ook al kregen ze eigenlijk geen kans, maar toch hebben we heel weinig slechte ballen gebowld.”

De volgende wedstrijd van Bangladesh op het WK is dinsdag tegen India in Seddon Park in Hamilton.

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment