Wereldbeker Dames: ik denk dat India een van de beste bowlingaanvallen met nieuwe ballen heeft

De Australische hoofdcoach Matthew Mott was vrijdag van mening dat het huidige scenario in de ICC Women’s Cricket World Cup een goed moment is om tegen een ‘ongelooflijk gevaarlijk’ Indiaas team te spelen.

In de huidige stand van het toernooi staat Australië bovenaan met overwinningen in alle vier de wedstrijden. India, aan de andere kant, heeft warm en koud geblazen, twee gewonnen en hetzelfde aantal wedstrijden verloren.

Maar Mott neemt India niet licht op, gezien het feit dat de door Mithali Raj geleide kant vorig jaar dicht bij het winnen van de ODI-serie van drie wedstrijden kwam. Hoewel Australië de tweede ODI en series op Mackay met één wicket won, werd hun winnende streak van 26 wedstrijden in het formaat verbroken door India, dat zegevierde met twee wickets in de derde ODI.

“Het is een goed moment om tegen India te spelen. Ik zie ze als een ongelooflijk gevaarlijke kant. Dus we hebben op dit moment wat vertrouwen. Maar zoals we altijd zeggen, het is dit spel op zichzelf en alles waar we het over hebben, de momenten over hoe we India kunnen bestrijden. Ik denk dat ze een van de beste bowlingaanvallen met nieuwe ballen ter wereld hebben. En daar kwamen we afgelopen zomer achter”, zei Mott op de virtuele persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd.

“Dus nogmaals, we hebben het er eerder over gehad om dat te ontkennen, en proberen een basis op te bouwen, is erg belangrijk. Vanuit een bowlingperspectief blijven ze gewoon met je meegaan, met echte wedstrijdwinnaars. Dus zelfs als we een goede start hebben, moeten we respecteren dat ze een aantal gevaarlijke spelers in de rij hebben staan ​​die ons ook pijn kunnen doen. En het is een spel waarbij we ons uiterste best moeten doen om ze te overwinnen en dan zullen we resetten voor de volgende”, voegde Mott eraan toe.

De wedstrijd van zaterdag in Eden Park zal ook de eerste keer zijn dat Australië en India elkaar ontmoeten op het WK sinds de halve finale in de editie van 2017. Mott gelooft dat de 36-run nederlaag van Australië, op de rug van een wervelwind 171 van Harmanpreet Kaur, geen invloed zal hebben op de hoofden van zijn team, wat leidde tot een verandering in de cultuur en houding van het team van Meg Lanning.

“Ik veronderstel dat het intern een non-event is. We kijken gewoon uit naar een nieuwe wedstrijd. Het is een kans om onze zaak naar voren te brengen voor de halve finales, waarvoor we hier komen. Iedereen lijkt op dit moment iedereen te verslaan. Dus het zou een enorm voordeel zijn om vooraan te staan ​​met nog een overwinning. En dan kunnen we onze eigen voorwaarden dicteren in de finale. Er is veel om voor te spelen.

“Letterlijk, het laatste waar we op dit moment aan denken is wat er vijf jaar geleden is gebeurd, dus we zijn gewoon vastbesloten om elke wedstrijd te laten tellen. India is momenteel onze enige focus. We hebben veel onderzoek naar ze gedaan en we kunnen goed tegen ze op. Ze zijn een goede cricketclub, maar het wordt een geweldige wedstrijd morgenavond.”

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment