Wat ik vandaag ook ben, zou niet mogelijk zijn geweest zonder Virat Kohli: Mohammed Siraj

Virat Kohli’s ambtstermijn als aanvoerder van India en RCB is geëindigd, maar zijn erfenis blijft intact. Onder zijn leiding werd India een kracht om rekening mee te houden in de fast-bowlingafdeling. De voormalige schipper bracht een fitnessrevolutie in het team die ook de Indiase pacers hielp om hun beste prestaties te ontketenen. In rode bal cricket produceerde India verschillende memorabele optredens met dank aan hun snelle bowlers. Kohli ondersteunde zijn tempo-eenheid in elke situatie toen Jasprit Bumrah veranderde in een onstuitbare kracht, terwijl Mohammed Shami en Ishant Sharma hun beste vorm hervonden in rode bal. In de laatste fase van zijn aanvoerdersband steunde Kohli zijn RCB-teamgenoot Mohammed Siraj in het Indiase team en veranderde hem in een bowler van wereldklasse door hem te steunen tijdens zijn moeilijke tijden.

Onlangs opende Siraj hoe Kohli hem steunde toen hij een moeilijke periode doormaakte in de IPL voor RCB.

“In 2018 had ik mijn slechtste jaar qua prestaties voor RCB. Als het een andere franchise was geweest, was ik waarschijnlijk vrijgelaten. Elk ander team zou me hebben laten vallen, maar Virat toonde steun en hield me vast. De volledige eer gaat naar Virat Bhai. Wat ik vandaag ook ben – het vertrouwen in mijn bowlen en alles – het zou niet mogelijk zijn geweest zonder Virat”, zei Siraj.

De 28-jarige had niet de beste tijd met de bal in RCB van 2018 tot 2020, omdat hij in die seizoenen de runs van meer dan 8,5 economy rate lekte. Kohli en RCB bleven echter hun steun betuigen in de snelle bowler en het werkte in hun voordeel tijdens het afgelopen seizoen, waar Siraj de RCB-bowlingaanval leidde en 11 wickets plukte in 15 wedstrijden tegen een economisch tarief van 6,78.

De eerste gangmaker prees zijn kapitein verder en zei dat zijn energie het vertrouwen van elke bowler in het veld verhoogt.

“Een aanvoerder zoals hij is erg belangrijk voor bowlers. Virat’s energie op het veld is zodanig dat als een snelle bowler energie zoekt om te bowlen, hij alleen maar naar hem hoeft te kijken. Zelfs als het energieniveau van een bowler daalt, hoeft hij alleen maar naar Virat Kohli te kijken en naar de manier waarop hij zijn troepen rangschikt. Het zal terugkomen. Hij is heel anders en uniek”, voegde Siraj toe.

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment