Voormalig Australische spinner wil India-kapitein zien in druktoernooien

Het leven als fulltime aanvoerder van India had niet beter kunnen beginnen voor Rohit Sharma, die vijf reeksoverwinningen heeft behaald in verschillende formaten tegen Nieuw-Zeeland (T20Is), West-Indië (ODIs en T20Is) en Sri Lanka (T20Is en Tests). Hoewel al deze displays thuis zijn gekomen, zal de volgende grote uitdaging voor Rohit zijn om dit te repliceren in overzeese omstandigheden en op wereldwijde toernooien.

India heeft een volle kalender in 2022, waaronder een tour door Engeland en de ICC T20 World Cup voor heren in Australië. Voormalig Australische spinner Brad Hogg wil zien hoe een kalme Rohit zal reageren wanneer de situaties veeleisender worden, vooral tegen moeilijkere tegenstanders.

“India heeft vier oefenwedstrijden tegen Australië, dat wordt moeilijk voor Rohit Sharma”, zei Hogg op zijn YouTube-kanaal. “Ik wil hem onder druk zien staan. Zal hij diezelfde kalme lichaamstaal behouden of zullen we een beetje “Hij heeft thuis een T20-serie tegen Zuid-Afrika, een tour door Engeland en de T20 World Cup Down Under. Dus de druktoernooien komen nu voor Rohit.”

Hogg ontleed ook hoe Rishabh Pant zichzelf in toom hield tijdens de tweede innings van de dag-nachttest tussen India en Sri Lanka in Bengaluru, die eerder deze maand eindigde. Pant schoot weg naar een record van vijftig – de snelste door een Indiër in de geschiedenis van de Test toen hij de legendarische Kapil Dev inhaalde.

“Prachtig werk van Rishabh Pant in de tweede beurten. Maar toen hij tegenover de laatste vier ballen stond van (Praveen) Jayawickrama, de eerste worp van die vier ballen, zette Jayawickrama de bal een beetje breder op een goede lengte en zorgde ervoor dat Pant hem ophaalde,’ merkte hij op.

Hij vervolgde: “De verandering van lijn en lengte dwong hem om het te veranderen. Na die bevalling begon hij zichzelf te kalmeren, je kon zien dat de lichaamstaal overdreven werd. Ik heb het gevoel dat hij wist dat het record er was om te nemen.”

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment