Vijf spelers om op te letten

Vijfvoudig kampioen Mumbai Indians begint hun seizoen op 27 maart wanneer ze het opnemen tegen Delhi Capitals in het Brabourne Stadium. Het team kwalificeerde zich vorig jaar niet voor de play-offs na het winnen van de back-to-back titels. De door Rohit Sharma geleide franchise, die dit jaar hun team heeft herbouwd, zal echter hopen de orde te herstellen zodra IPL 2022 van start gaat.

Hier bekijken we de vijf spelers die gedurende het seizoen een belangrijke rol voor hen zouden kunnen spelen:

Lees ook: Mumbai-indianen willen dominantie herbevestigen

Dewald Brevis

Brevis heeft terecht de bijnaam ‘Baby AB’ gekregen vanwege de griezelige gelijkenis met het shotmaken van de legendarische AB de Villiers. En daar houdt de gelijkenis niet op. Brevis heeft een enorm potentieel getoond en de speler van de toernooiprijs, de 2022 U-19 World Cup, is daar een bewijs van. Zijn 506 runs in zes innings hebben hem klaargestoomd voor zijn afstuderen aan het senior Zuid-Afrika-team en daarom hadden IPL-franchises hun ogen op hem gericht met het oog op de toekomst. Het bleek dat Mumbai-indianen zijn diensten op de veiling kochten om hun slagarsenaal uit te breiden. Na U-19 wordt IPL de volgende uitdaging van Brevis of misschien wel de grootste in zijn carrière tot nu toe.

Tim David

Er is veel vraag naar de Singaporese international tijdens T20-wedstrijden. Hij heeft indruk gemaakt met zijn woeste slagwerk en MI zal hopen dat hij een belangrijke speler in hun team zal worden sinds hij in de middenklasse slaat. David heeft succes gehad in BBL, CPL en PSL. Dit is echter niet zijn eerste penseel met IPL. Hij heeft één wedstrijd gespeeld voor Royal Challengers Bangalore en zal nu proberen zijn succes in IPL te herhalen, nadat hij is binnengehaald door het meest succesvolle team in de geschiedenis van de competitie. De 26-jarige heeft 89 T20’s gespeeld en scoorde in 1965 runs op 33,87 en een strike-rate van 159,36.

Ishan Kishan

De rijzende supersterren zijn een van de meest besproken Indiase cricketspelers in het recente verleden, voornamelijk vanwege zijn heldendaden voor MI in IPL. Hij vocht tegen vorm met critici die twijfels hadden over zijn consistentie, maar de wicketkeeper-slagman stuiterde vorig seizoen terug tijdens het einde van IPL om te bewijzen dat hij voor de lange termijn is. Verwacht wordt dat hij dit seizoen naast aanvoerder Rohit Sharma de innings zal openen en het team zal hopen dat hij regelmatig vuurt. De 23-jarige scoorde 2902 runs in 115 T20s op 28,73 en een strike-rate van 132,20.

Jasprit Bumrah

Nu Trent Boult niet langer deel uitmaakt van MI, zal Bumrah dit seizoen wat extra verantwoordelijkheid moeten dragen. Hij zal niet alleen hun aanval leiden, maar ook anderen om hem heen leiden. Hij was een van de vier spelers die MI terecht behield. Hij lokaliseert Yorkers en variaties maken hem tot een gewaardeerd bezit, vooral wanneer de slagmensen van de tegenstander in de slagmodus zijn of tijdens de death-overs. De 28-jarige heeft 238 wickets van 193 T20’s op 21.21 en heeft een economie van 7.

Suryakumar Yadav

Suryakumar is een van de meest consistente artiesten voor MI. Hij komt aan slag bij het vitale nr. 3 plek voor de franchise. Hij kan de rol van het anker spelen en kan naar believen grote schoten spelen. Na aanvoerder Rohit was hij vorig seizoen hun op één na hoogste run-getter met 317 runs op 22,64 en een strike-rate van 143,43. Er zijn berichten dat het even kan duren voordat hij volledig fit is en daarom de seizoensopener van het team tegen Delhi Capitals mist. Surya liep een blessure op tijdens zijn dienst in India en had net de speler van de serieprijs gekozen voor zijn show in de West-Indië T20I-serie.

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment