Veteraan Jhulan Goswami helemaal klaar om haar 200e ODI tegen Australië te spelen

Veteraan India-pacer Jhulan Goswami is helemaal klaar om haar 200e optreden in het ODI-formaat te maken wanneer ze het veld betreedt tegen Australië in een cruciale ICC Women’s Cricket World Cup-wedstrijd in Eden Park op zaterdag.

Als Goswami het veld betreedt voor de wedstrijd van zaterdag, wordt ze de eerste bowler en de tweede overall in de geschiedenis van het ODI-cricket voor vrouwen die in 200 wedstrijden zal spelen. De eerste cricketspeler die de grens van 200 wedstrijden in het ODI-cricket voor dames overschreed, was haar oude teamgenoot en India-schipper Mithali Raj, met 229 optredens op haar naam in het format.

Gevraagd naar Goswami die op het punt stond nog een pet toe te voegen aan haar al glinsterende kast met lauweren sinds haar debuut in 2002, uitte opener Smriti Mandhana zijn vreugde over het feit dat ze deel uitmaakte van een historische dag voor haar senior teamgenoot.

“Ik denk dat het een trots moment is voor ons allemaal, voor Jhulu di om haar 200ste wedstrijd te spelen en voor ons om deel uit te maken van de geschiedenis die ze gaat maken. Ik denk dat het een geweldige prestatie voor haar is en ik denk dat het ongelooflijk is dat een tempo-bowler zoveel jaren speelt en in 200 wedstrijden speelt, en dat is allemaal te danken aan haar werkethiek”, zei Mandhana in de pre-match virtuele pers. conferentie.

“Ze heeft iedereen gemotiveerd, ons allemaal en ik weet zeker dat morgen weer een dag zal zijn dat ze een motivatie zal zijn voor ons allemaal hier en thuis (voor) alle meisjes die ons nu op tv zien. Ze zal een motivatie zijn en ik weet zeker dat ze iedereen in de buurt zal blijven motiveren”, voegde Mandhana eraan toe.

In de aan de gang zijnde World Cup heeft Goswami de Australische Lyn Fullston overtroffen om de leidende wicketnemer te worden in de geschiedenis van het toernooi tegen West-Indië.

In de wedstrijd tegen Engeland scalpeerde Goswami haar 250e ODI-wicket in haar vijfde WK-optreden en voltooide ze ook 350 wickets in internationaal cricket.

Met 18 vangsten is Goswami ook slechts één vangst verlegen van de Engelse Janette Brittin, die op 19-jarige leeftijd het record heeft voor de meeste vangsten door een niet-wicketkeeper bij ICC Women’s World Cups.

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment