Stuurproblemen aanpakken en meer

Ik kocht een Maruti Suzuki Ignis Zeta AGS in maart 2017 en ben blij met het voertuig. Hij heeft ook meer dan 24.500 km gelopen. De besturing keert echter niet terug naar het midden als je eenmaal een bocht maakt. Naarmate het voertuig ouder wordt, is het probleem groter geworden en ik vind het gevaarlijk. Is dit een veelvoorkomend probleem en kan dit verholpen worden?

S Raajkumar Kalingarayar, Coimbatore

Het zelfcentrerende probleem is niet uniek voor uw Ignis, maar is een veelvoorkomend probleem in de eerste generatie versie van de hatchback, vanwege het ontwerp van de stuurgeometrie van de auto. Het stuur keert niet automatisch terug naar de rechte stand na het maken van een U-bocht, waardoor handmatige assistentie van de bestuurder nodig is. De oplossing ligt in het aanbrengen van wijzigingen aan de zwenkwielhoek van de auto en in de hulp van de stuurbekrachtigingsmotor.

Hoewel Maruti Suzuki India dit niet als een stuurprobleem heeft gecategoriseerd en het alleen heeft geïdentificeerd als algemeen stuurgedrag, heeft het bedrijf het grotendeels opgelost in de gefacelifte versie die in 2020 werd gelanceerd.

Daarom is het raadzaam om bij een Maruti Suzuki-servicecentrum na te gaan of de relevante onderdelen van het bijgewerkte model naar uw auto kunnen worden vervangen door de nodige mechanische aanpassingen aan te brengen om het stuurgedrag te verbeteren.

Ik heb een Skoda Superb 1.8 TSI en door de stijgende benzineprijzen is het rijden duur geworden. Ik heb geen plannen om het te verkopen en overweeg een CNG-kit te monteren. Moet ik doorgaan? Zo ja, wat zijn de dingen om in gedachten te houden?

Ranveer, Ghaziabad

We raden u af om als een kniesoor te reageren op de recente stijging van de brandstofprijzen en om een ​​CNG-kit in uw Skoda Superb te monteren. De 1.8 TSI-motor is een complexe eenheid waar ook een turbocompressor bij betrokken is. De motor laten draaien op een droge brandstof zoals CNG kan grote schade aan de binnenkant veroorzaken, inclusief de klepzittingen, zuigerveren en cilinders. De kans op schade aan deze kritieke onderdelen wordt groot, gezien de leeftijd van het voertuig.

U verliest zowel de prestaties als de rijeigenschappen van de auto, met een verhoogde belasting van verschillende delen van de motor, transmissie en ophanging.

Daarom raden we af om een ​​aftermarket CNG-kit in de Superb te installeren. Maar als uw dagelijkse rijden een goedkopere brandstof rechtvaardigt, is het raadzaam om de Superb te verkopen en een nieuwe of gebruikte CNG-auto te kopen met een bedrijfsuitrusting.

Hormazd Sorabjee is de redacteur van Autocar India. Mail uw feedback en vragen naar roadshow@thehindu.co.in

Leave a Comment