Sachin Tendulkar speelde zijn laatste ODI-wedstrijd

Op deze dag, 18 maart, speelde Master Blaster Sachin Tendulkar onbewust zijn laatste One Day International (ODI) wedstrijd, een passend einde van een illustere en glorieuze carrière en dat ook tegen Pakistan, in de Azië Cup 2012 in Bangladesh. De swashbuckler op 23 december 2012, kondigde zijn pensionering van ODI cricket. De Azië Cup 2012 zal met veel plezier herinnerd worden ondanks het feit dat India de finale niet haalde, aangezien de Master Blaster geschiedenis schreef door zijn 100 te noteren.e internationale eeuw, tegen Bangladesh in de groepswedstrijden.

Terugreizend naar 18 maart 2012, India vs Pakistan, grote namen, een line-up van beide kanten die werd vereerd en trots op het spel stond. De Pakistaanse aanvoerder Misbah-ul-Haq won de toss en koos ervoor om te batten tegen India in Mirpur. Openers Mohammad Hafeez (105) en Nasir Jamshed (112) beukten op de Indiase aanvallende eenheid, scoorden eeuwenlang en hechtten een 224-run partnerschap voordat Ashwin de eerste doorbraak kreeg en Jamshed in de 35e over.

Om de ellende van India nog groter te maken, sloeg Younis Khan 52 runs in 34 leveringen voordat hij werd verwijderd door Praveen Kumar. Het was een zwaar uitje voor de Indiase aanvallende eenheid, waarbij Praveen de duurste bowler voor India was, met cijfers van 2/77. Aan het einde van 50 overs sloeg Pakistan 329/6 op het bord, een uitdagend doel van 330.

Trots en reputatie op het spel, het was niet de start die India wilde toen Mohammad Hafeez opener Gautam Gambhir verwijderde voor een eend in de tweede aflevering van de achtervolging. Het was aan Tendulkar en Virat Kohli om de zaken af ​​te handelen, wat het duo inderdaad behoorlijk goed deed.

De twee swashbucklers zorgden voor een samenwerking van 133 runs, waarbij Tendulkar een stijlvolle 52 runs scoorde voordat hij werd ontslagen door Saeed Ajmal. De Master Blaster hield de innings overeind nadat India Gambhir vroeg verloor, speelde kalm met Kohli en creëerde de basis die India nodig had in de achtervolging.

Onbewust was het destijds de laatste ODI-wedstrijd die Tendulkar voor India speelde. Kohli nam het heft in eigen handen en boekte een geweldige eeuw. Kohli nam samen met Rohit Sharma India verder in de achtervolging, waarbij het duo een verbluffend partnerschap van 172 runs naaide voordat Rohit werd ontslagen voor 68.

Kohli sloeg toen een sprankelende 183, wat tot nu toe zijn hoogste ODI-score is, wat India naar een 6-wicket overwinning leidde tegen Pakistan in de Azië Cup. Het was een broodnodige overwinning voor India in het toernooi, maar de Men in Blue kon de finale niet halen, waardoor Pakistan de Azië Cup 2012 won.

Niet beseffend dat de wedstrijd tegen Pakistan de laatste keer zou zijn dat miljoenen Sachin Tendulkar de blauwe trui voor India zouden zien aantrekken. De Master Blaster kondigde op 23 december 2012 zijn afscheid van ODI-cricket aan, scoorde 18.426 runs en verbrak 49 eeuwen met als hoogste score een ongeslagen 200.

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment