Pakistan Hoofd Coach Saqlain Mushtaq

Pakistan is klaar om “tough cricket” te spelen en zal gaan voor een resultaat in de beslissende derde Test tegen Australië nadat de eerste twee wedstrijden in gelijkspel eindigden, zei hoofdcoach Saqlain Mushtaq vrijdag.

Het is de eerste tournee van Australië naar Pakistan sinds 1998, maar de eerste twee tests in Rawalpindi en Karachi eindigden in remises, wat van alle kanten kritiek op de pitches kreeg.

“Ik denk dat we na ons terugvechten erg optimistisch zijn en we zullen hard spelen om een ​​resultaat te behalen en natuurlijk willen we ook een resultaat en deze serie winnen. We zijn klaar om zwaar cricket te spelen in de laatste test”, zei hij vrijdag in een media-interactie.

In de twee Tests tot dusver werden acht eeuwen gescoord — zes door Pakistaanse slagmensen en twee door Australië in Karachi. Beide spellen hebben meer dan 2300 runs opgeleverd met 14 wickets die vielen in Pindi en 28 in Karachi.

Na het gelijkspel heeft de Pakistan Cricket Board (PCB) voormalig ICC Academy-hoofdcurator Toby Lumsden opgeroepen om toezicht te houden op de voorbereidingen voor de laatste wedstrijd in het Gaddafi Stadium die maandag begint.

Saqlain gaf toe dat het teammanagement enkele fouten heeft gemaakt bij de voorbereiding en planning van de serie, maar het waren mensen en leerden van hun fouten.

Hij was het er echter niet mee eens dat de velden voor de eerste twee Tests niet op de kracht van Pakistan waren voorbereid.

“Ja, het oppervlak voor de tweede test was aan een langzamere kant, maar het voldeed aan alle vakken voor een gedenkwaardige testwedstrijd. Het voldeed aan alle vereisten om een ​​goede test te hebben, want het had spin, reverse swing en ongelijk stuiteren. Beide teams hebben hard gevochten en er een gedenkwaardige testwedstrijd van gemaakt”, zei hij.

Over het eerste testveld zei Mushtaq dat het steeds langzamer ging vanwege het weer en ook omdat de Australiërs ook de zware roller gebruikten.

“Eerlijk gezegd, als het weer geen rol had gespeeld en we die 60-70 overs niet hadden verloren, hadden we een geweldige testmatch gehad, misschien zelfs een resultaat.”

Mushtaq zei dat Pakistan geschiedenis had geschreven door de manier waarop ze meer dan 1000 leveringen speelden om de tweede Test in Karachi te trekken.

“Ik denk dat we geschiedenis hebben geschreven zoals de tweede test eindigde. Elke speler toonde zijn karakter en geloof in elkaar”, aldus de voormalige Test-off-spinner.

“Veel mensen zeiden dat het voor ons onmogelijk was om de test te redden. We speelden meer dan 1000 leveringen en onthoud dat Australië de enige testkant is en de manier waarop ze Engeland onlangs met 4-0 versloegen, was hun vertrouwen torenhoog.

“Ik prijs mezelf gelukkig om hoofdcoach te zijn en ben trots op de manier waarop onze spelers vochten nadat de eerste innings instortten.”

Saqlain zei ook dat de opmerkingen van centurio Muhammad Rizwan na de wedstrijd dat zijn 100 runs en de 0 van tailender Nauman Ali hetzelfde waren, zijn hart hadden geraakt omdat het aantoonde dat de spelers bereid waren tot het einde voor het land te vechten.

Gevraagd naar de voortdurende afwezigheid van ervaren leg-spinner, Yasir Shah, zei Saqlain dat het team zijn energie, ervaring en agressie absoluut miste.

“Maar het punt is dat hij voor de serie bij ons in het kamp was en het medische panel vond dat zijn conditie niet op orde was en hij was ook niet voorbereid op de serie. Hij is een grote aanwinst voor ons en hij staat in onze plannen voor de toekomst. We hebben hem niet aan de kant gezet als we hem nodig hebben, we zullen hem bellen als hij matchklaar is.”

Op de vraag of de onorthodoxe slaghouding van Fawad Alam werd onthuld door de Australische bowlingspelers, zei Saqlain: “Naar mijn mening is er geen enkel probleem met de houding van Fawad, aangezien hij in het verleden runs tegen elke tegenstander heeft gescoord met dezelfde techniek en ik ben zeker dat hij ook punten zal krijgen tegen Australië.

“Helaas kreeg hij in de tweede test een uitstekende bal toen hij aan slag kwam.”

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment