Kan een nieuwe set spelers Sanju Samson helpen bij het draaien van fortuinen?

Er stond veel op het spel toen in 2008 een toernooi genaamd Indian Premier League werd geïntroduceerd. Van de 8 teams was Rajasthan Royals de enige partij die een coach en aanvoerder had in slechts één man: de legendarische Shane Warne. En de spin-tovenaar maakte van de competitie een enorm succes door zijn team naar de titelzege te leiden in het eerste seizoen.

Veertien jaar later heeft de franchise zichzelf vernieuwd voor de IPL 2022, maar ze zullen hun voormalige coach en icoon Warne missen die helaas eerder op 4 maart is overleden. Maar zoals ze zeggen, ‘de show moet doorgaan’, bereiden de Royals zich voor op weer een intens seizoen met een paar grote kanonnen in de zij.

Overzicht

Na het behouden van schipper Sanju Samson (Rs 14 crore), Jos Buttler (Rs 10 crore) en Yashaswi Jaiswal (Rs 4 crore), gingen de Royals de megaveilingen in met een resterend bedrag van Rs 62 Crores. Na een aantal biedingsoorlogen en snelle veilingen kocht de franchise de Indiase sterspelers Yuzvendra Chahal (Rs 6,50 crore) en Ravichandran Ashwin (Rs 5 crore). Karnataka’s slagsensatie Devdutt Padikkal werd aan boord gebracht voor Rs 7.75 crore, terwijl Riyan Parag terug in de hut was met een prijskaartje van Rs 3.80 crore.

Pacer Prasidh Krishna kreeg het hoogste bod van Rs 10 crore, gevolgd door Shimron Hetmyer en Trent Boult die respectievelijk Rs 8.50 crore en Rs 8 crore uitdeelden. De Australische Nathan Coulter-Nile werd gekocht voor zijn basisprijs Rs 2 crore.

Hier is de volledige selectie van Rajasthan Royals:

Sanju Samson (c), Yashasvi Jaiswal, Jos Buttler, Ravichandran Ashwin, Trent Boult, Devdutt Padikkal, Shimron Hetmyer, Prasidh Krishna, Yuzvendra Chahal, Riyan Parag, KC Cariappa, Navdeep Saini, Obed McCoy, Anunay Singh, Kuldeep Sen, Karun Naireep Sen , Dhruv Jurel, Tejas Baroka, Kuldip Yadav, Shubham Garhwal, James Neesham, Nathan Coulter-Nile, Rassie van der Dussen, Daryl Mitchell

De slageenheid

De batting-opstelling van Rajasthan is bezaaid met sterren van het hedendaagse cricket. De Engelsman Jos Buttler zou graag samenwerken met Yashasvi of Devdutt om een ​​vurige start te bieden wanneer het team het veld betreedt.

Kapitein Sanju Samson is een bewezen optie voor slot nr. 3 en zijn exploits maken hem de meest betrouwbare speler op deze plek. Hij heeft zijn moed in het verleden bewezen en nu heeft hij het commando over deze eenheid in handen.

Wat de middelste orde betreft, hebben de Royals genoeg om uit te kiezen. De lijst begint met Shimron Hetmyer die de afgelopen seizoenen wonderen heeft verricht voor Delhi Capitals. Hij is een vertrouwde speler en een fenomenale spits van de bal om mee om te gaan. Onder het overzeese lot is er Rassie van der Dussen uit Zuid-Afrika die op elk moment kan ingrijpen om de finishing touch te geven.

De andere Indiase namen in de lijst zijn groter, maar consistentie is het gebied waaraan ze moeten werken. Allrounder Riyan Parag en drievoudige centurio Karun Nair. Gebrek aan speeltijd kan een mogelijke reden zijn voor hun gebrek aan runs, maar ze moeten klaar zijn omdat een kans op elk moment op hun deur kan kloppen.

Spinners en Pacers – De bowlersarena

Het bowlen van Rajasthan Royals lijkt ook bijna alle bases te bestrijken. Op de spinafdeling neemt Ashwin de lijn met Yuzvendra Chahal ernaast. De ploeg heeft ook een leg-spinner van Coorg, KC Cariappa die al een aantal jaren in de competitie rondloopt. Van het niet-afgetopte perceel heeft RR ook opties in Dhruv Jurel en Shubham Garhwal.

Dan komt de fast-bowling unit en het gezicht van deze afdeling is Trent Boult. Nadat hij de afgelopen jaren met Jasprit Bumrah heeft samengewerkt, is hij klaar om opnieuw te beginnen als de leider van de tempo-aanval. Hij wordt ondersteund door mensen als Prasidh, Navdeep Saini, nationale collega Daryl Mitchell en zijn MI-teamgenoot Nathan Coulter-Nile. Mensen als Obed McCoy en Kuldip Yadav zouden ook als back-up invallen. Ze zullen allemaal uitblinken onder het toeziend oog van de Sri Lankaanse tempo-grootheid Lasith Malinga, de snel bowlingcoach van het team.

Zwakke punten indien aanwezig

Het team ziet er redelijk uitgebalanceerd uit, maar het ontbreekt toevallig aan een betrouwbare allrounder. James Neesham is er, maar heeft de afgelopen edities niet aan de verwachtingen voldaan. Hij heeft toevallig een aantal grote slagkwaliteiten, maar er kan niet op worden vertrouwd voor de rol van een afmaker.

Rekening houdend met Riyan Parag en Ashwin, won de eerste in 2020 een aantal wedstrijden, maar vorig jaar miste hij bij de meeste gelegenheden een goede vorm. Ashwin is een klassespeler, maar heeft niet veel geschoten met de knuppel in de hand in de kortste vorm van het spel.

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment