Janneman Malan, Keegan Petersen bekroond met CSA 2022-23 contracten

Rechtshandige slagmensen – Janneman Malan en Keegan Petersen – verdienden vrijdag de contracten van Cricket South Africa bij de mannen voor het seizoen 2022-23. Malan en Petersen zijn beloond voor het maken van een uitstekende start van hun carrière in Zuid-Afrika in respectievelijk wit en roodbalcricket.

Sinds hij zijn debuut maakte in februari 2019, staat de 25-jarige Malan uitstekend aan de top van de rangorde in ODI’s, scoorde 759 runs in 13 innings met een gemiddelde van 69,00, met drie eeuwen en een beste van 177 niet uit tegen Ierland. Op basis van zijn prestaties op het gebied van het scoren van punten, won hij ook de ICC’s Award voor opkomende Cricketer van het jaar voor heren voor 2021.

Aan de andere kant was Petersen Speler van de Series in Zuid-Afrika’s 2-1 comeback-overwinning op India eerder dit jaar in eigen huis, met 276 runs op 46,00 en drie keer vijftig scoorde in zes innings in constant moeilijke slagomstandigheden. In vijf Tests tot nu toe heeft hij 320 runs gescoord met een gemiddelde van 35,55.

“Het is een uitzonderlijk seizoen geweest voor het wittebalteam dat onder leiding van Temba Bavuma geen serie heeft verloren. Een van de grootste aankomende hoogtepunten voor ons is de 2022 ICC T20 World Cup in Australië en we kijken ernaar uit om Temba en zijn mannen te ondersteunen bij hun streven om later dit jaar geschiedenis te schrijven’, zei CSA’s nieuw benoemde CEO Pholetsi Moseki.

“Het testteam is gegroeid en heeft aanzienlijke verbeteringen laten zien onder de sterke leiding van Dean Elgar. Dit seizoen zullen de Proteas nog meer testcricket spelen, wat essentieel is voor de groei van de spelers, het format in ons land en het verzamelen van punten voor het ICC World Test Championship.

“Wij bij CSA zijn grote voorstanders van het belonen van uitmuntendheid en ik ben verheugd de eerste te zijn om Janneman Malan en Keegan Petersen te feliciteren met hun nieuw toegekende contracten”, voegde hij eraan toe.

De twee van de lijst van vorig jaar die moeten worden gemist, zijn linkerarmzeeman Beuran Hendricks en wicketkeeper-slagman Heinrich Klaasen, aldus een ESPNcricinfo-rapport.

Ondertussen zullen de contracten voor de vrouwelijke speelsters van Zuid-Afrika worden bekendgemaakt na afloop van de lopende ODI World Cup in Nieuw-Zeeland.

Zuid-Afrika herencontracten voor 2022-23: Temba Bavuma, Dean Elgar, Quinton de Kock, Reeza Hendricks, Keshav Maharaj, Janneman Malan, Aiden Markram, David Miller, Lungi Ngidi, Anrich Nortje, Keegan Petersen, Andile Phehlukwayo, Dwaine Pretorius, Kagiso Rabada, Tabraiz van dersen, Dus .

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment