Hoogtepunten India vs Australië, ICC Women’s ODI World Cup 2022- Meg Lanning Stars als AUS-W Beat IND-W door Six Wickets om de halve finales binnen te gaan

Eerder sloegen de Indiase aanvoerder Mithali Raj, Yastika Bhatia en Harmanpreet Kaur elk een halve eeuw toe toen ze een sterke 277/7 boekten tegen Australië in hun vijfde wedstrijd van het toernooi. India herstelde zich van twee vroege wickets dankzij een stabiel partnerschap tussen Mithali en Yastika, aangezien het duo 130 runs toevoegde voor het derde wicket. Yastika scoorde 59 uit 83 terwijl Mithali er 68 maakte uit 96. Harmanpreet stapte toen op met een stevige vijftig en bleef ongeslagen op 57 uit 47. Pooja Vastrakar speelde ook een handige knock-out van 34 uit 28.

De Australische schipper Lanning had de toss gewonnen en koos ervoor om eerst te bowlen in de hoop van de omstandigheden te profiteren aangezien het ‘s ochtends regende. Mithali zei dat ze ook als eerste zou hebben gebowld. Beide teams hebben elk één wijziging aangebracht in hun spelende XI’s. India verloor hun laatste wedstrijd, terwijl Australië in uitstekende vorm verkeerde en tot nu toe al hun vier wedstrijden van het toernooi had gewonnen.

Wedstrijdvoorbeeld

Hallo en welkom bij onze live verslaggeving van de groepsfasewedstrijd India Women vs Australia Women World Cup vanuit Eden Park, Auckland. Na een wisselvallige start van het toernooi staan ​​de Women in Blue voor een zware uitdaging in het machtige Australië, dat tot nu toe ongeslagen is in het toernooi.

De door Mithali Raj geleide kant heeft wedstrijden tegen Pakistan en Australië, maar ze leden tot dusver verpletterende nederlagen tegen Nieuw-Zeeland en Engeland in de groepsfase.

In alle vier de wedstrijden schommelde hun slag tussen zeer hoge en lage uitersten. Te midden van hun inconsistente campagne neemt India het nu op tegen zesvoudig Wereldbekerwinnaars, Australië, die op een consistente, ongeslagen reeks in het toernooi, zaterdag in Eden Park.

Het zal ook de eerste keer zijn dat de twee teams elkaar ontmoeten in een 50-over World Cup-wedstrijd sinds de halve finale van de 2017-editie in Derby, waar Harmanpreet Kaur’s wervelwind 171 diende als de knock-out punch voor Australië.

Een overwinning tegen Australië zou India’s campagne op het goede spoor zetten om de halve finales te bereiken als ze daarna tegen Bangladesh en Zuid-Afrika spelen. In de aanloop naar het WK leek het slaan van India sterker dan het bowlen in de bilaterale series tegen Nieuw-Zeeland.

Maar in het mega-evenement zijn de rollen omgedraaid met bowling die er sterk uitziet, terwijl de batting met zwakke schakels naar voren is gekomen.

Voorlopig moet de door Mithali Raj geleide kant ervoor zorgen dat de op-en-neer slagprestaties en het verliezen van wickets op een hoop moet worden vermeden tegen een Australische bowlingaanval die Nieuw-Zeeland en West-Indië heeft uitgeschakeld voor respectievelijk 128 en 131 in zijn laatste twee wedstrijden.

De ineenstortingen van 114/6, 95/5, 78/3 en 86/7 laten zien dat India zowel bij de overwinning als bij de nederlaag werd gehinderd door deze zeurende kwestie, erkend door Smriti Mandhana in haar briefing voorafgaand aan de wedstrijd.

Linkshandige Mandhana, India’s grootste doorzetter tot nu toe in het toernooi met 216 runs, denkt dat hechte partnerschappen een sleutel zullen zijn bij het oplossen van het instortingsprobleem.

Als India de wobble in de hoogste en middelste volgorde kan vermijden, dan hebben ze gezamenlijk runs nodig vanuit de slagvolgorde. Mandhana en Harmanpreet Kaur behoorden tot de pistes, maar hetzelfde kan niet gezegd worden van Mithali Raj en Deepti Sharma.

Mithali schoof op van vier naar drie, terwijl Deepti de plaats van haar aanvoerder innam, maar het duo heeft in vier wedstrijden geen punten behaald. Het valt nog te bezien of een uit vorm Shafali Verma zal komen of India zal vasthouden aan de linkshandige Yastika Bhatia.

Aan de andere kant heeft Australië weinig om zich zorgen over te maken. Rachael Haynes is in briljante vorm en voert de run-scoring charts aan met 277 runs. Alyssa Healy en Meg Lanning zullen proberen consistenter te zijn, terwijl Ellyse Perry, Ashleigh Gardner, Tahlia McGrath en Beth Mooney een goede klik hebben.

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment