Hoe Asus van plan is zijn aanwezigheid op de laptopmarkt in India te vergroten

Asus is al geruime tijd een bekende naam in de laptopmarkt in India. Het bedrijf staat bekend om de verkoop van slanke en krachtige laptops die in verschillende tinten en maten verkrijgbaar zijn. Hoewel de pc-maker zijn ZenBook-modellen heeft om een ​​eersteklas ervaring te leveren, heeft hij ook ROG- en TUF-laptops voor gamers en VivoBook voor klanten die op zoek zijn naar betaalbare opties voor hun computerbehoeften. Asus biedt ook een duidelijk scala aan vormfactoren – van traditioneel ogende laptops tot 2-in-1-modellen. We bekijken de plannen voor de Indiase markt.

In de aflevering van Gadgets 360 podcast van deze week orbitaalgastheer Akhil Arora sluit zich aan bij uitvoerend redacteur Jamshed Avari om met Arnold Su, Business Head of System Business Group for Consumer and Gaming PC bij Asus India, te praten over hoe de Taiwanese reus zijn zaken doet in het land en wat hij van plan is in de komende toekomst op de markt te brengen.

Su vertelt ons dat voor AsusIndia is veel sneller gegroeid dan andere markten over de hele wereld, ondanks uitdagingen sinds het begin van COVID-19 in 2020. Hij benadrukt dat de groei is waargenomen in alle belangrijke segmenten, waaronder gaming, thin-and-light en 2- in-1 vormfactoren.

In 2019 was het 2-in-1-segment slechts vier tot vijf procent van de hele Indiase pc-markt, maar in 2021 groeide het met meer dan 10 procent, merkt de directie op.

In tegenstelling tot de groei van segmenten, waaronder de gaming- en 2-in-1-vormfactoren, hebben de betaalbare assortimenten laptops van Asus in India geen significante reactie van consumenten ontvangen.

Su zegt dat er slechts 15 tot 20 procent van de consumenten is die sub-R’s kiest. 40.000 modellen in het land. Asus probeert echter ook aan de vraag naar betaalbare laptops te voldoen.

“Wat Asus probeert te doen, is dat we weten dat als je voor de nieuwste technologie wilt gaan, je misschien naar het vlaggenschipmodel moet gaan, maar het is voor de meeste mensen niet gemakkelijk om het vlaggenschipmodel te betalen”, zegt Su. “Dus wat we proberen te doen, is dat we die functies naar het reguliere of zelfs instapsegment brengen en mensen hier ook de nieuwste technologie laten ervaren.”

Over welke nieuwe modellen Asus van plan is naar India te brengen, zegt Su dat de ROG Flow Z13 en ZenBook 14X OLED Space-editie dat waren geïntroduceerd Bij CES 2022 zal binnenkort een van de nieuwe aanbiedingen zijn die het land binnenkomen.

Asus ZenBook 14X OLED Space Edition Eerste indrukken: ‘Mir’ Than Meets the Eye

Hij gaat ook in op het potentieel van het verkennen van de markt van opvouwbare laptops met de ZenBook 17 Fold. De laptop was gelanceerd wereldwijd op de CES van dit jaar. Het wordt geleverd met een 17,3-inch scherm dat kan worden opgevouwen tot een 12,5-inch scherm.

“Dit is onze toewijding aan Indiase klanten”, merkt Su op. “Wat we ook wereldwijd lanceren, we zullen het zeker naar India brengen en dit gebeurt al in de afgelopen jaren.”

Naast het onthullen van de lanceringsplannen, vertelt Su hoe smartphones een uitdaging zijn geworden voor de pc-markt. Ook bespreken we hoe Asus als merk wordt ontvangen in India.

Je kunt naar dit alles en meer luisteren door op de afspeelknop op de hierboven ingesloten Spotify-speler te drukken.

Als u onze site voor het eerst bezoekt, is Gadgets 360 podcast Orbital beschikbaar op uw favoriete platform — zij het Amazon-muziek, Apple-podcasts, Google Podcasts, Gaana, JioSaavn, Spotifyof waar u ook naar uw podcasts luistert.

Vergeet niet de Gadgets 360-podcast te volgen, waar je ook luistert. Beoordeel ons ook en laat een recensie achter.

Elke vrijdag verschijnen er nieuwe Orbital-afleveringen – deze week is een uitzondering vanwege het Apple-evenement. Zorg er dus voor dat je elke week afstemt.

Leave a Comment